S-a extins categoria de beneficiari ai stimulentului de risc de infectare cu COVID-19

Camera Deputaţilor a modificat Ordonanţa de urgenţă a Guvernului 43/2020, și a stabilit extinderea categoriilor de persoane care vor beneficia de acordarea stimulentului de risc de infectare cu COVID-19, de 2.500 de lei brut pe lună.

Lista extinsă cuprinde acum, personalul din domeniul asistenţei sociale şi comunitare, din cabinetele medicilor de familie şi laboratoarele de analize.

Deputaţii au introdus un amendament potrivit căruia sumele cheltuite şi destinaţia acestora de la începutul stării de urgenţă la finalul stării de alertă de către toate instituţiile de stat se vor publica pe site-ul instituţiei.

Potrivit Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 43/2020 pentru aprobarea unor măsuri de sprijin decontate din fonduri europene, ca urmare a răspândirii coronavirusului COVID-19, pe perioada stării de urgenţă se aprobă decontarea din fonduri europene aferente ”Programului operaţional Infrastructură mare” conform regulilor de eligibilitate, a cheltuielilor cu echipamente medicale, dispozitive medicale şi de protecţie medicală, echipamente pentru transport specializat, echipamente pentru decontaminare şi suport triaj, containere de logistică medicală, capabilităţi/ formaţiuni medicale mobile de diagnostic şi tratament utilizate în combaterea răspândirii coronavirusului COVID-19.

Stimulentul de risc, de 2.500 de lei, se acordă pentru toată perioada stării de urgenţă, instituită prin decret potrivit art. 93 din Constituţia României.

Camera Deputaţilor este for decizional în acest caz.

Sursa: Agerpres

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.