Alimente al căror consum în mod regulat afectează creierul!

Articol de Adriana Baciu, 28 mai 2020, 16:09
Există multe alimente al căror consum în mod regulat afectează creierului, ajută la apariția demenței precoce şi pe care specialiştii ne recomandă să le evităm.
Grăsimi vegetale – Prăjelile în ulei de floarea soarelui sau de rapiţă nu sunt mai sănătoase decât cele la care se foloseşte untul. La salate este recomandat uleiul de măsline, iar pentru prăjire, grăsimile animale.
Tonul – este „campion” printre alimentele care conţin mercur. Acest element se poate acumula în corp, iar dozele crescute sunt periculoase pentru sănătatea creierului.
Mâncarea foarte prăjită – În primul rând, uleiul de floarea soarelui, de rapiţă sau de nucă de cocos sunt cel mai probabil utilizate la prăjire. În al doilea rând, astfel de alimente grase duc la dezvoltarea proceselor inflamatorii în creier.
Consumul regulat de băuturi carbogazoase dulci, sucuri îndulcite şi chiar ceai cu zahăr pot creşte pe moment energia şi activitatea creierului, însă trebuie „plătit” preţul unui risc crescut de procese inflamatorii.
La rândul lor, acestea conduc la reducerea funcţiei cognitive şi chiar la apariţia demenţei. Ceaiul și cafeaua pot fi consumate şi fără zahăr.
Alcool – Nu există o doză de alcool absolut sigură pentru sănătate. Chiar şi un pahar de vin roșu pe săptămână poate fi dăunător.