Muzică şi Operă, evenimente online de astăzi, 29 mai

MUZICĂ

* Astra Film Festival îşi continuă programul online dar nu cu un film, ci  difuzând, de la ora 18:00, pe site-ul său şi pe pagina sa de Facebook, înregistrarea concertului lui Silent Strike (Ioan Titu), compozitor şi sound designer român de muzică electronică, cu 7 LP-uri şi 7 EP-uri lansate până acum.

* Sub noul generic „Un virus numit OPERĂ”, Luminiţa Arvunescu, realizatoare de emisiuni muzicale, şi Asociaţia pentru Muzică, Artă şi Cultură, în parteneriat cu Radio România Muzical, continuă proiectul de succes Opera FANtastica online pe pagina de Facebook şi pe canalul YouTube ale Asociaţiei, cât şi pe pagina de Facebook a postului de Radio. Invitatul de astăzi, de la ora 18:00, este tenorul Bogdan Mihai din Bucureşti.

* Înregistrarea concertului susţinut de trupa Travka pe 22 mai 2017, la sala Studio a Teatrului Naţional Bucureşti pentru a aniversa 15 ani de activitate, este postată, de la ora 20:00, pe Overground Showroom. Vă puteţi procura bilete aici.

* Karanténestek / Recitalurile pe vremea carantinei continuă online pe site-ul: Budapest Festival Orchestra, unde, de la ora 20:45, sunt difuzate Reverie orientală pentru clarinet şi cvartet de corzi de Alexander Glazunov, „Casta Diva” – Arie din opera „Norma” de Vincenzo Bellini, „Schön Rosmarin” de Fritz Kreisler, „Meditaţie” – intermezzo din opera Thaïs de Jules Massenet, Duete pentru doi corni de Wolfgang Amadeus Mozart, Bagatele de Antonín Dvořák.

* Până pe 30 mai, pe https://www.festivalenescu.ro/festivalul-si-concursul-enescu-in-casa-ta/ este postată înregistrarea concertului susţinut la Sala Palatului pe 13 septembrie de Orchestra Filarmonicii Din Oslo, sub bagheta dirijorului Vasily Petrenko, având în program: Symfonisk dikt nr. 1:  Morgon i skogen (Poemul simfonic nr. 1; „Forest Morning”), lucrare orchestrală în primă audiţie de Øyvind Torvund; Concertul pentru pian şi orchestră în la minor op. 16 de Edvard Grieg – solist Leif Ove Andsnes şi Concertul pentru orchestră de Bela Bartók.

* Filarmonica „George Enescu“ sărbătoreşte, o dată cu toată lumea, pe Ludwig van Beethoven (1770-1827) la 250 de ani de la naştere, prezentând şi astăzi, în cadrul stagiunii online pe site-ul, pagina de Facebook şi canalul YouTube ale sale înregistrarea concertului susţinut de Orchestra sa simfonică, sub bagheta lui Jin Wang, ce a deschis „Anul Beethoven” în 16 şi 17 ianuarie 2020. În program: Uvertura „Creaturile lui Prometeu”, Concertul în Re pentru vioară şi orchestră – solist Alexadru Tomescu, „Ruinele Atenei” – solişti Marius Boloş, Ana Stănescu, Mihai Raicea. Cu participarea Corului Filarmonicii „George Enescu“. Accesul pe amintitele canale online va fi gratuit timp de 48 de ore.

* Filarmonica „George Enescu” şi Asociaţia „Clasic e fantastic” difuzează de astăzi, pe site-ul şi pe pagina de Facebook ale Filarmonicii, precum şi pe cea a Asociaţiei, înregistarea concertului susţinut de Orchestra Colegiului Naţional de Arte „Dinu Lipatti”, sub bagheta dirijorilor Nicolae şi Andrei Ştefan Racu în 9 noiembrie 2014 la Ateneul Român în cadrul demersului educativ Clasic e fantastic. Cum să înţelegem muzica. În program lucrări de: Haciaturian, Mozart, Rameau, Brahms, Bizet, Dvořák, de Falla.

* Orchestra Naţională Radio continuă postarea online pe pagina de Facebook şi pe canalul de Youtube ale sale, a primului Concert Regal găzduit de Radio România, după 1947, în data de 11 mai 2013, ce a prilejuit reîntâlnirea publicului cu dirijorul Christian Badea, violonista Mihaela Martin şi violoncelistul Frans Helmerson. În program, alături de Imnul Regal de Eduard Hübsch: Dublul concert pentru vioară, violoncel şi orchestră de Johannes Brahms şi Simfonia a IX-a de Antonín Dvořák.

 

OPERĂ

* Opera Naţională Română din Cluj-Napoca difuzează online, de la ora 18:00, pe site-ul său, înregistrarea Balului Operei din 9 martie 2019. Cu: Anita Hartig, Teodor Ilincăi, Lorena Puican, Alexandra Leşiu, Andreea Jura, Dan Haja, Adelina Filipaş, Augustin Gribincea, Mircea Munteanu, Hui-Yi Wen, Liviu Har, Giancarlo Palena –  acordeon, Vlad Baciu – vioară. Dirijor: Vladimir Lungu. Cu participarea Orchestrei şi Ansamblului de Balet ale instituţiei.

* Pe site-ul Operei de Stat din Viena, de la ora 21:00 puteţi viziona înregistrarea reprezentaţiei din 1 noiembrie 2015 cu opera „Don Giovanni” de Wolfgang Amadeus Mozart. Cu: Mariusz Kwiecien, Erwin Schrott, Marina Rebeka, Juliane Banse, Benjamin Bruns, Andrea Carroll, Jongmin Park, Sorin Coliban. Dirijor: Adam Fischer.

* Până pe 31 mai, Opera Naţională din Paris difuzează pe site-ul ei, opera „Boris Godunov” de Modest Musorgski, pusă în scenă de Ivo van Hove, cu: Ildar Abdrazakov, Evdokia Malevskaya, Ruzan Mantashyan, Alexandra Durseneva, Maxim Paster, Boris Pinkhasovich, Ain Anger, Dmitry Golovnin, Evgeny Nikitin. Dirijor: Vladimir Jurowski.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.