Normele pentru redeschiderea teraselor, publicate în Monitorul Oficial
Articol de bucurestifm, 30 mai 2020, 16:46
Normele care trebuie respectate la redeschiderea teraselor au fost publicate în Monitorul Oficial.
Se menține regula distanțării, astfel că între mese trebuie să existe un spațiu de cel puțin doi metri.
Documentul mai prevede că la o masă vor putea sta maxim patru persoane, dacă nu sunt membri ai aceleiaşi familii.
Locurile se vor ocupa cu rezervare anterioară, pentru a evita aglomeraţia. Terasele trebuie să aibă un registru de rezervări, pentru ca în cazul apariţiei unei îmbolnăviri să poată fi făcută ancheta epidemiologică.
Nu se vor transfera meniuri, solniţe, oliviere, sau alte obiecte de la o masă la alta, acestea urmând să fie dezinfectate după plecarea clienţilor.
Personalul de servire trebuie să poarte mască şi mănuşi, iar mănuşile folosite la servire nu vor fi utilizate la pregătirea mesei.
Nu se va permite accesul clienților cu simptome de infecţie respiratorie, iar la intrarea pe terasă şi la grupurile sanitare trebuie să fie puse dispozitive cu substanţe dezinfectante pentru mâini.
În document se arată că trebuie reorganizate circuitele de producţie şi livrare, unde este cazul și trebuie monitorizată starea de sănătate a angajaţilor. De asemenea, trebuie luate măsuri de respectare a distanţei între angajaţi sau, dacă acest lucru nu este posibil, trebuie luate măsuri suplimentare de protecţie (reducerea numărului de angajaţi şi lucrul în ture, folosirea de echipament de protecţie). Totodată, curăţenia şi dezinfectarea cu produse biocide a spaţiilor, echipamentelor şi ustensilelor trebuie făcute mai frecvent.
Autoritatea veterinară subliniază că sunt în derulare acţiuni de verificare întreprinse în comun cu Ministerul Sănătăţii, prin structurile teritoriale (DSVSA judeţene şi ale municipiului Bucureşti) care vizează modul în care sunt respectate cerinţele de siguranţă a alimentelor şi, respectiv, cele de sănătate publică.