Turcia relaxează majoritatea restricțiilor

arhiva

Marele Bazar din Istanbul, închis la 23 martie, şi-a redeschis luni porţile, în condiţiile în care Turcia a relaxat majoritatea restricţiilor impuse, relatează FP.

Bazarul, care găzduieşte aproape 3.000 de buticuri şi 30.000 de comercianţi iese astfel din cea mai lungă perioadă a sa de închidere în cele aproape zece secole de existenţă, cu excepţia dezastrelor naturale şi a incendiilor.

În săptămânile precedente redeschiderii, angajaţii de la curăţenie au stropit podeaua, stâlpii şi zidurile Bazarului cu dezinfectant pentru a respecta regulile de igienă impuse de autorităţi.

Această mare piaţă acoperită, una dintre cele mai mari din lume, primea aproximativ 150.000 de persoane pe zi, în special turişti.

Redeschiderea Bazarului intervine în cadrul relaxării restricţiilor impuse în Turcia, în lupta împotriva noului coronavirus, care a provocat peste 4.500 de morţi şi peste 164.000 de cazuri înregistrate oficial în ţară.

Astfel, bibliotecile, restaurantele şi creşele s-au redeschis astăzi, iar deplasările între principalele oraşe, interzise sau restricţionate în ultimele două luni, au fost din nou autorizate. De asemenea, s-a aprobat redeschiderea centrelor comerciale şi a saloanelor de coafură. Izolarea persoanelor de peste 65 de ani şi a celor cu vârsta de sub 18 ani este în continuare menţinută până la noi ordine.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.