Italia este pregătită pentru turiștii străini

foto: Adriana Baciu

Italia şi-a redeschis de astăzi frontierele pentru turiştii europeni, după o lună de ridicare graduală a restricţiilor. Este un nou pas spre normalizare şi relansare a turismului.

Tot de astăzi se poate circula liber de la o regiune la alta şi în statele din Spaţiul Schengen, în Marea Britanie, dar şi spre America şi Asia. Ministrul italian de externe, Luigi Di Maio, anunţă că ţara este pregătită pentru turiştii străini, însă 20 de state europene încă nu şi-au reluat zborurile spre aeroporturile din peninsulă.

Magazinele, cafenelele şi restaurantele au fost redeschise, precum şi majoritatea monumentelor şi site-urilor turistice: Basilica Sfântul Petru, Colosseumul din Roma, ruinele din Pompei, turnul din Pisa, catedralele din Milano şi Florenţa, muzeele din Vatican etc. Deocamdată însă aceste monumente şi muzee celebre sunt foarte puţin frecventate, o anomalie pentru aceste spaţii care în mod normal abundă de turişti veniţi din întreaga lume pentru a-şi face un selfie.

În timp ce pandemia pare a fi ţinută sub control, Italia trebuie să facă faţă celei mai grave recesiuni de după cel de-Al Doilea Război Mondial şi are nevoie disperată de revenirea turiştilor, având în vedere că acest sector este responsabil pentru 13% din produsul intern brut

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.