Cinema, Muzică, Operă şi Balet, evenimente online de astăzi, 4 iunie
Articol de , 4 iunie 2020, 13:40
CINEMA
Cinema Arta din Cluj-Napoca vă propune două filme pe platforma Eventbook:
– până pe 7 iunie, filmul de animaţie „Ţestoasa Roşie” realizat de Michael Dudok de Wit ce spune povestea acelor momente importante din viaţa fiecărui om, având în centru atenţiei un bărbat care naufragiază pe o insulă tropicală, plină de tot felul de vietăţi, şi care, deşi îşi doreşte să părăsească insula, este oprit de fiecare dată de o ţestoasă roşie, care îi şi schimbă cursul vieţii
– astăzi, în intervalul 19:00 – 24:00, „Paula”, dramă biografică şi istorică realizată în 2016 de Christian Schwochow, în care Carla Juri interpretează rolul titular, cel al tinerei pictoriţe de la începutul secolului XX Paula Modersohn-Becker care va rămâne în istoria artei cu lucrări plină de pasiune departe de convenţiile din timpul ei, aşa cum este şi dragostea sa cu Otto Modersohn, pictor jucat de Albrecht Schuch, cu care se căsătoreşte, dar relaţia lor de cuplu, redată în culori bogate şi accente îndrăzneţe, poartă cicatrici de luptă.
MUZICĂ
* Pe pagina de Facebook a Accademia di Romania in Roma, de la ora 16:00, în cadrul proiectului Muzicieni români la Roma, pianista Dana Ciocârlie interpretează „Joc dobrogean”, de Paul Constantinescu, de la a cărui naştere se împlinesc 111.
* Filarmonica „George Enescu“ transmite, de la ora 19:00, în cadrul stagiunii online pe site-ul, pagina de Facebook şi pe canalul YouTube ale sale înregistrarea concertului susţinut de Orchestra sa simfonică pe 8 noiembrie 2019 la Ateneul Român, sub bagheta dirijorului Cristian Măcelaru, având în program: „Amurg de toamnă” de Alfred Alessandrescu, „Poemul iubirii şi al mării” de Ernest Chausson – solistă mezzosoprana Aura Twarowska şi „Simfonia nr. 2”, în mi de Serghei Rahmaninov. Înregistrarea poate fi accesată gratuit timp de 48 de ore, inclusiv pe pagina de Facebook a Institutului Francez, ca partener al evenimentului.
* Seria Qreator – Home Together Edition continuă cu un concert special al violonistului Alexandru Tomescu, de la ora 19:30, pe Facebook.
* Karanténestek / Recitalurile pe vremea carantinei continuă online pe site-ul: Budapest Festival Orchestra, unde, de la ora 20:45, sunt difuzate: Divertiment pentru orchestră de coarde de Rezső Sugár, Romanţă de Dmitri Şostakovici, Cvartet pnetru corzi nr. 3 în Sol de Wolfgang Amadeus Mozart şi Trio cu pian în Si bemol „Sonatensatz” de Franz Schubert.
* De astăzi până pe 7 iunie, pe https://www.festivalenescu.ro/festivalul-si-concursul-enescu-in-casa-ta/ este postată înregistrarea concertului susţinut la Ateneul Român pe 5 septembrie 2019 de Orchestra de Cameră Pelléas, dirijată de Benjamin Levy şi având-o ca solistă pe violonista Tasmin Little, iar în program: „Sarabandă” de Claude Debussy, Sonata a III-a pentru pian şi vioară de George Enescu, Tzigane de Maurice Ravel, Bourrée Fantasque de Emmanuel Chabrier şi Simfonia în Do de Georges Bizet.
OPERĂ ŞI BALET
* Opera Naţională Bucureşti transmite, de la ora 18:30 pe site-ul său şi pe pagina de Facebook a instituţiei, înregistrarea reprezentaţiei din 14 aprilie 2018 a spectacolului de balet „Albă ca zăpada şi cei şapte pitici”, de Cornel Trăilescu, în coregrafia lui Francisc Valkay. Cu: Ada Gonzalez, Valentin Stoica, Gabriela Popovici, Antonel Oprescu, Egoitz Segura, Stefano Nappo, Teodora Karpatti, Andrada Pătrânjel, Andreea Vălean, Cătălina Iliescu, Cristian Gîdoi, Adrian Ionescu. Dirijor: Ciprian Teodoraşcu.
* Pe site-ul Operei de Stat din Viena, de la ora 21:00 puteţi viziona înregistrarea reprezentaţiei din 29 aprilie 2018 cu opera „Andrea Chénier” de Umberto Giordano, pusă în scenă de Otto Schenk, cu: Anja Harteros, Jonas Kaufmann, Roberto Frontali, Ilseyar Khayrullova, Donna Ellen, Zoryana Kushpler, Boaz Daniel, Manuel Walser. Dirijor: Marco Armiliato.