Nigerian urmărit pentru fraudă în Ungaria, reţinut la Bucureşti

Sursa foto: Andra Radu

Un cetăţean nigerian, pe numele căruia autorităţile din Ungaria au emis un mandat european de arestare pentru infracţiunea de fraudă, a fost reţinut, pentru 24 de ore, de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti şi va fi prezentat instanţei în vederea confirmării mandatului european.

„Poliţiştii Direcţiei de Investigaţii Criminale – Serviciul Urmăriri au depistat, în Bucureşti, un cetăţean nigerian, de 26 de ani, bănuit de săvârşirea infracţiunii de fraudă, pe numele căruia autorităţile din Ungaria au emis un mandat european de arestare”, informează Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR).

Conform IGPR, în decembrie 2018, bărbatul ar fi indus în eroare o persoană, căreia i-ar fi promis că va călători în Ungaria pentru a cumpăra un apartament.

Pentru a-i câştiga încrederea, i-ar fi spus că vrea să trimită un pachet în Ungaria, pentru care persoana vătămată i-ar fi transferat, într-un cont bancar, 1.600 de euro reprezentând costul livrării.

După efectuarea transferului bancar, persoana nu a mai fi putut lua legătura cu nigerianul.

Bărbatul a fost prezentat Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti, care a dispus reţinerea acestuia pentru 24 ore, urmând ca joi, să fie prezentat instanţei, în vederea confirmării mandatului european emis de Ungaria.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.