Serviciul de Telecomunicaţii Speciale extinde acoperirea platformei TETRA la metrou!

Foto: Adriana Baciu

Serviciul de Telecomunicații Speciale a instalat echipamente care îmbunătățesc comunicarea pe stații radio în metrou, anunță Ministerul Transporturilor.

Echipajele de Ambulanță, SMURD, pompieri, polițiști și jandarmi pot comunica mai eficient pe timpul intervențiilor în situații de urgență în stațiile și tunelele de metrou ale Capitalei.

Operaționalizarea noilor echipamente va reduce timpii de intervenție ai salvatorilor.

Acoperirea radio s-a făcut la 13 stații de metrou din cadrul magistralelor M1 și M3 și în tunelurile de metrou.

Se fac demersuri ca, până la finalul anului, să se extindă acoperirea Platformei Comune TETRA pe toate magistralele de metrou, anunţă Ministerul.

Platforma comună TETRA la metrou oferă interoperabilitatea structurilor care intervin în cazul situațiilor de urgență sau altor evenimente care pun în pericol cetățenii.

Sunt asigurate servicii de comunicații radio mobile digitale de voce şi date, criptate, pentru autoritățile și instituțiile statului care au atribuții în gestionarea situațiilor de urgență.

Stațiile radio individuale permit comunicarea securizată la locul incidentului, transmiterea informațiilor către dispeceratele care coordonează intervenția și solicitarea de suplimentare a echipajelor în cazul evenimentelor majore.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.