VIDEO EXCLUSIV BeFM: Alina Laufer (româncă stabilită în SUA, la Miami) – „Am simțit avantajul culorii pielii”

Într-o perioadă în care pandemia de coronavirus afectează omenirea, în Statele Unite ale Americii lupta contra rasismului provoacă un alt dezechilibru social. Despre situația cu care se confruntă americanii au discutat Marius și Alex cu Alina Laufer, în direct din Miami, în matinalul #BeFM #DeDimineață și live pe Facebook-ul București FM, via Skype.

„Imaginea Americii e cam șifonată la nivel internațional. Nu credeai că după Coronavirus poate să vină ceva și mai urât. Am intrat într-o mișcare ce mă sperie. Sunt destul de complicate lucrurile, dar trebuie să le înțelegem. Sunt lucruri apăsătoare, care pândeau de după colț în America de foarte multă vreme.

Cei din societatea de culoare, deși născuți aici, nu se regăsesc în cadrul societății. Sunt încă destul de segregate lucrurile aici. Când vii în State, ți se naște spiritul activist. Simți că poți să lupți pentru drepturile tale, pentru că aici sunt respecate. Îmi pare rau că în cadrul acestor proteste și-au făcut loc aceste manifestări care nu își au locul!”, a spus Alina Laufer.

Dacă vrei să afli ce staruri s-au alăturat cauzei, cum este perceput președintele Trump, cum gestionează autoritățile protestele în SUA, care mai este situația legat de Coronavirus, vezi VIDEO.

„Ieri ne-am dus în zona protestelor și am întrebat un protestatar și ne-a spus că este acolo pentru integrare și împotriva rasismului. De la ora 3 la 7 se strâng mai mulți, dar protestele violente s-au făcut în mod organziat. E o oragnizație care acționează în sistem militar. Vor să atragă cât mai mulți susținători în cadrul protestelor. Nu e cazul, pentru că mișcarea e asumată de multă lume și chiar nu cred că e cazul să se ajungă la astfel de manifestări”, explică Alina.

„Se pare că nici 60 de ani nu sunt suficienți pentru drepturile persoanelor de culoare din SUA. Am simțit avantajul culorii pielii. De exemplu, nu m-a oprit poliția nici măcar o dată în 2 ani. Am trecut de atâtea ori pe lângă mașini oprite cu șoferi de culoare. Am văzut și albi în aceeași situație, dar mult mai puțini”, spune Alina Laufer.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.