Situația traficului

Foto/Arhivă: Victor Mihalache

Pe principalele artere rutiere se circulă în condițiile unui carosabil uscat, valorile de trafic fiind reduse, însă este semnalată ceață, vizibilitatea fiind redusă sub 100 de metri, izolat chiar sub 50 de metri, pe mai multe artere rutiere din județul Constanța.

Pe autostrada A2 București – Constanța, între kilometrii 105 (loc. Dragalina) – 120 (loc. Perișoru), vizibilitatea este densă, scăzând pe alocuri sub 50 de metri, iar pe tronsonul kilometric 64 (loc.Lehliu Gară) – 105 (loc. Dragalina), ceața reduce vizibilitatea sub 100 de metri.

Tronsoane ale autostrăzii A2 București – Constanța, pe care circulația se desfășoară restricționat, pe câte o bandă pentru fiecare sens, pentru efectuarea de lucrări la partea carosabilă:

– km 27 – 36, Cernica, IF – Fundulea, CL;

– km 84+120 m – 91+750 m, Drajna Nouă, CL.

În județul Constanța, pe DN 39 Mangalia – Vama Veche, între kilometrii 45+223 de metri – 45+464 de metri, au loc lucrări reparații pod, până la finalul anului 2020. Se circulă pe câte o bandă pe sens, din două prevăzute.

Pe timp de ceaţă, în afară de reducerea vitezei, mărirea distanţei în mers şi folosirea corespunzătoare a luminilor, în ceea ce priveşte autostrăzile trebuie respectate şi alte reguli specifice:

          – nu opriţi pe benzile de circulaţie şi pe banda de urgenţă!

          – în cazul unei pene sau defecţiuni tehnice, porniţi luminile de avarie, echipaţi-vă cu vesta reflectorizantă, scoateţi pasagerii din autovehicul în afara părţii carosabile şi amplasaţi triunghiurile reflectorizante, unul după celălalt, la distanţe mai mari!

Sursa: Centrul Infotrafic

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.