Patronatele din turism spun că vor acţiona Guvernul în instanţă!

Young happy amorous couple with glasses of redwine on romantic date at restaurant

Patronatele din turism intenţionează să acţioneze Guvernul în instanţă ”pentru subminarea economiei naţionale”, dacă restaurantele din hoteluri nu se deschid pe 15 iunie, data începând cu care peste 500.000 de români şi-au achiziţionat deja servicii de cazare în ţară, cu mese incluse, care nu pot fi prestate în aceste condiţii, arată un comunicat al Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc.

FPTR aminteşte de discursul de marţi al presedintelui Klaus Iohannis, în care a vorbit despre măsurile care vor fi luate după 15 iunie, în care şeful statuui a anunţat deschiderea mall-urilor, însă fără restaurantele din interiorul acestora şi fără locurile de joacă, ”dar nu a spus absolut nimic despre aşteptata redeschidere a restaurantelor din hoteluri”.

Reprezentanţii patronatelor spun că dacă această decizie a fost luată pe baza unui studiu real, aşa cum se afirmă, ele se întreabă dacă ţări precum Grecia, Bulgaria sau Turcia nu au făcut acest tip de studiu, în condiţiile în care ele au ridicat deja restricţiile pentru restaurante.

O întârziere a deschiderii restaurantelor după data de 15 iunie pune turismul românesc, în plin sezon estival, într-un dezavantaj uriaş comparativ cu alte ţări din zonă, care au ridicat deja aceste restricţii, relaxând măsurile din industria HoReCa.

Premierul Ludovic Orban a declarat astazi că restaurantele în spaţii închise prezintă un risc epidemiologic major, din cauza numărului mare de persoane care stau, a timpului mare petrecut, a faptului că nu se poate purta mască şi datorită razei de răspândire a virusului.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.