„Pe aripile vântului” a fost scos de pe platforma HBO Max!

Pe aripile vântului, lansat în 1939, este considerat un clasic și apare în toate topurile cu cele mai bune filme făcute vreodată.

Pe lîngă povestea de dragoste dintre Scarlett O’Hara și Rhett Butler în timpul Războiului de secesiune, filmul portretizează și sclavia negrilor într-un mod „îndulcit”, lucru care a atras numeroase critici de-a lungul vremii, scrie CNN.

Pe aripile vântului este produsul timpului său și conține prejudecăți rasiale care, din păcate, erau ceva comun în societatea americană.

Aceste prejudecăți erau greșite atunci și sunt greșite și astăzi, așa că am decis că este iresponsabil din partea noastră să difuzăm în continuare filmul fără a explica și denunța aceste prejudecăți”, a declarat un purtător de cuvânt al HBO Max pentru CNN.

Filmul va fi disponibil din nou pe HBO Max „cu o discuție despre contextul istoric și denunțarea acelor scene” și va fi prezentat „așa cum a fost creat inițial, pentru că altfel ar fi ca și cum am susține că aceste lucruri nu au existat”, a mai spus purtătorul de cuvânt.

Pe fondul protestelor în masă împotriva violenței poliției și a discriminării rasiale din Statele Unite și alte țări, canalul de televiziune Paramount Network a refuzat să difuzeze serialul „Cops” cu mai puțin de o săptămână înainte de premiera celui de-al 33-lea sezon.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.