VIDEO: Înot virtual pentru o cauză nobilă!

Stăm pe canapea și înotăm să ajutăm. În 2020, „Swimathon București” se extinde pe durata unui weekend, pe 27 și 28 iunie.

„Swimathon București” este un ecosistem al schimbării pozitive din comunitate. Cu un mecanism construit în jurul unui eveniment de înot, comunitatea se întâlneşte, interacţionează și se implică în strângerea de fonduri pentru proiecte din București și Ilfov.

Înotătorii-fundraiseri înscriși aleg un proiect pe care îl susțin și adună cât mai mulți susținători care donează.

Pandemia a adus însă modificari.

„Ne-am propus o edișie mai mare decât toate celelalte însă a venit pandemia. Așa că se va transforma în „Swimathome”. Oamenii strâng bani pentru cele 25 de proiecte care au nevoie de ajutorul nostru anul acesta. În momentul acesta avem aproape 200 de înotători înscriși. Vom ține evenimentul indiferent de câți oamenii participă”, spune Alina Kasprovski de la Fundația Comunitară Bucuresti.

Lunile de pauză și-au spus cuvântul. Chiar și așa oamenii care au avut de suferit, au fost ajutați.

„Si noi am avut proiecte pentru oameni afectați de pandemie. Însă sunt proiecte care au nevoie după 3 luni de pauză. Avem și oameni noi. În primele două zile ne uităm fix la ce bani ne trebuie, apoi vom primi poze și filme cu oamenii care înoată la mare sau în piscinele proprii. Avem și un participant inedit: un câine”, precizeaza Alina.

Proiectele de la „Swimathome” sunt în mare parte multe care s-au oprit anul trecut.

Asociatia Daruiește Aripi, care asigură tratatmente pentru copiii grav bolnavi din Dobrogea, care pot fi tratați de acasă; Asociația Little People, care lucrează cu copii grav bolnavi de cancer; Asociația Zi de Bine a Melaniei Medeleanu, care strânge bani pentru ca un proiect educațional și sanitar să meargă prin sate din Moldova”, povesteste Alina.

Pare ciudat, însă, să înotăm de acasă, nu? Cum o facem?

„În loc să ne întâlnim sute sau mii de persoane, ca în anii trecuți, anul acesta vom merge la câte cineva și ne vom uita ce fac ei în weekend-ul respectiv, cum și unde înoată, dacă au mers undeva efectiv sau și-a ales tot felul de lucruri amuzante”, spune amuzată Alina Kasprovski.

Fundatia Comunitară București merge mai departe cu proiectele care sprijină lupta împotriva coronavirusului. Pentru că n-am scăpat de el și trebuie să învățăm să conviețuim.

„Îi avem pe cei de la ‘Nod Makerspace’ care, în perioada pandemiei, au făcut viziere pentru medici dar și pentru altfel de persoane, au adaptat măști și le-au transformat în produse de protecție. Și vrem să-i ajutăm să-și adapteze munca pentru că o să trăim cu acest virus mult timp.”

Ne-a povestit despre „Swimathon -2020″, devenit „Swimathome”, dar și despre alte proiecte, astăzi, În Comunitate, Alina Kasprovski de la Fundația Comunitară București.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.