Andi Dumitrescu și Doru Trascău: ”Sunt rezultatele arderilor noastre și dorinței de a lăsa ceva în urma noastră”

După o perioadă în care optimismul și speranța că totul va fi bine, Andi Dumitrescu (Bucium) și Doru Trascău (The Mono Jacks) au lansat o piesă “Orbitor” de sentimentală. Despre mesajul piesei, cum au luat decizia acestei colaborări și ce vor face pe viitor cei doi au aflat Marius și Alex în #BeFm #DeDimineata și live pe Facebook-ul București Fm, via Skype.

Andi Dumitrescu a decis că este momentul oportun să lanseze prima sa piesă independent de trupa Bucium. Consideră că acest pas vine în completarea proiectelor pe care le are și cu trupa. “S-au împlinit 20 de ani. Lucrurile au evoluat natural. Și mă bucur foarte tare că, uitându-ne în urmă, am lăsat niște lucruri pentru cei dragi nouă. Sunt rezultatele arderilor noastre și dorinței de a lăsa ceva în urma noastră, așa cum Doru a subliniat foarte bine și prin albumul Gloria. De acum înainte mi-am propus o piesă pe lună și un album de lansat în primăvara viitoare. Iar piesa Orbitor este single-ul care va da și numele albumului”, a spus Andi.

Dacă vrei să afli care e mesajul piesei ”Orbitor”, la ce renumită casă de discuri au produs piesa, ce au făcut cei doi în perioada de lockdown, când au concerte cei de la The Mono Jacks, când va avea și trupa Bucium un concert, vezi VIDEO!

Doru Trascău povestește: ”Eu mi-am propus lucruri mărețe când am stabilit că voi rămâne acasă. Mi-am adus cu mine pian, microfon, cabluri, toate jucăriile de care aveam nevoie ca să pot să îmi fac viața mai ușoară în ceea ce înseamnă compoziție. Mi-am dat seama că încerc să fac ceva într-un moment care nu e potrivit și am renunțat. M-am apucat de citit, de făcut altceva care să îmi ocupe timpul. Am încercat să scriu cât mai mult, dar nu a fost potrivit pentru compoziție și am învățat că trebuie să aștept ca lucrurile să revină la normal. Scrisul pentru un muzician este ca pâinea cu sarea la întâmpinarea într-un oraș. Acum începem să ne revenim.”

Andi Dumitrescu a explicat de ce pentru trupa Bucium concertele online sunt imposibil de realizat. ”Singurul motiv pentru care ne-am apucat de cântat e reacția directă din concertele cu publicul. Primim înapoi ceva foarte important și reușim să dăm mai mult în acele momente. Sunt câteva evenimente în discuții, dar acest timp îl vom folosi pentru finalizarea noului album Bucium.”

”Îmi aduc aminte care a fost prima reacție când au apărut selfie-urile. Ideea de a avea un cont de Instagram unde postezi exclusiv fotografii. Cumva cred că partea de muzică online sau actul artistic online a trecut printr-o chestie similiară. Oriunde deschideai social media vedeai pe cineva cu o chitară sau un pian. Cred că dispare cumva magia actului artistic live. Dacă e o sumedenie de artiști care face asta, omul devine indiferent. Ne-a fost dor de public! Cu siguranță cântatul în fața unei camere nu e o soluție pe termen lung. Dacă un muzician e obișnuit să cânte acasă, e cel puțin bizar să trebuiască să îmi pun o cameră și să pretind că îi cânt cuiva. Nu cântatul în sine e o problemă, ci să îmi imaginez că e cineva acolo căruia îi cânt. Acum suferim un playback relațional la nivel de planetă și sper să se termine cât mai repede!”, a punctat Doru Trascău.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.