Ludovic Orban, despre măsurile de relaxare!

Foto: GRIGORE POPESCU/AGERPRES

Premierul Ludovic Orban a susținut o declarație de presă, în cadrul căreia a prezentat măsurile care vor fi luate începând cu data de 15 iunie.

Astfel, de la jumătatea lunii, se deschid grădinițele și afterschool-urile.
Pe de altă parte, odată cu încheierea anului școlar, va înceta măsura de sprijin care a ajutat părinții să stea acasă pe perioada cursurilor online ale copiilor.

O altă măsură anunțată de Guvern este redeschiderea piscinelor exterioare. Cele interioare vor rămâne în continuare închise.

Totodată, din 15 iunie, se deschid mall-urile. În schimb, rămân închise sălile de jocuri din mall-uri, la fel și cinematografele, locurile de joacă și restaurantele, dacă acestea nu sunt în spații deschise.

Din 15 iunie, se va renunța la izolarea la domiciliu pentru persoanele care vin din ţări cu număr mic de cazuri. Premierul a dat exemplul Austriei, Greciei și Bulgariei. Mecanismul de evaluare va fi stabilit de către Institutul Naţional de Sănătate Publică, a mai spus prim-ministrul.

În plus, vor fi permise activitățile fizice desfășurate în grupuri de câte 6 persoane, nu grupuri de 3, cum era până în prezent.

Nu în ultimul rând, premierul a declarat că încă nu a fost luată o decizie cu privire la prelungirea stării de alertă. ”Nu vom lua astăzi decizia de prelungire a stării de alertă, decizia o vom lua la finalul perioadei pentru care am declarat stare de alertă prin hotarâre de guvern, cu aprobarea Parlamentului. Deci, vom avea ședința de guvern în care vom adopta hotarârea de guvern pentru prelungirea stării de alertă săptămâna viitoare, în prima ședinta pe care o vom organiza. Se știe că starea de alerta este instituită pâna-n data de 16 iunie inclusiv, obligația noastră este să adoptăm hotarârea de guvern de prelungire a stării de alertă până la expirarea perioadei. Adică, hotarârea de guvern va fi publicată în Monitorul Oficial în cursul zilei de 16 iunie”, a explicat Ludovic Orban

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.