Testăm pentru București: 1.700 de persoane testate, doar două depistate pozitiv!

Sursa foto: PMB

Directorul general al Administrației Spitalelor și Serviciilor Medicale (ASSMB) din subordinea Primăriei Capitalei, Vasile Apostol, a declarat că și programul „Testăm pentru București” se desfășoară în parametrii optimi.

Astfel, in program s-au înscris 10.800 de persoane, din 11.000 de locuri disponibile. Au fost testate, până ieri, 1.700 de persoane și numai două dintre acestea au fost găsite pozitiv pentru infectarea cu noul coronavirus. Ritmul de testare este de circa 200 de persoane pe zi, a declarat Apostol.
Demarat cu nici două săptămâni în urmă, „Testăm pentru București” este un program de testare pe bază de voluntariat a bucureștenilor asimptomatici, pentru depistarea infectării cu COVID-19.

Vasile Apostol a făcut apel la bucureștenii înscriși pentru testare să respecte, pe cât posibil, programările stabilite la laboratoarele respective.
Bucureștenii interesați se mai pot, încă, înscrie pentru cele 200 de locuri rămase disponibile, pe site-ul testampentrubucuresti.assmb.ro.

Conform șefului de la ASSMB, rezultatele acestei testări sunt transmise către Direcția de Sănătate Publică (DSP) a Municipiului București de către laboratoarele acreditate de testare care au contract cu Primăria Capitalei.
DSP dispune, apoi, măsurile legale ce se impun în cazul persoanelor depistate pozitiv – ancheta epidemiologică, izolarea sau internarea, a explicat Vasile Apostol.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.