Cinema, Muzică, Operă şi alte evenimente online de astăzi, 15 iunie

CINEMA

* Cea de-a 24-a ediţie a Festivalului Filmului European (FFE) vă propune astăzi încă un scurtmetraj din secţiunea Cinem@casa pe site-ul său: „Unthinking. Unfeeling” de Marius Olteanu, care-şi pune întrebarea: Ce faci când nu te mai poţi uita în altă parte decât în jos? Cauţi un joc cu manual de instrucţiuni, cu reguli clare şi cu piese care se potrivesc într-un singur loc. Dar ce faci când nimic nu mai este perfect?

* Cinema Arta din Cluj-Napoca postează de astăzi, până Duminică 21 iunie, pe platforma Eventbook, 2 filme:

– animaţia „Phantom Boy / Băiatul Fantomă”, coproducţie Franţa – Belgia 2015 regizată de Jean-Loup Felicioli şi Alain Gagnol, având ca personaj titular pe Léo, un pacient în vârstă de 11 ani cu abilitatea de a-şi părăsi corpul, care poate zbura şi trece prin ziduri ca o fantomă, nevăzut de nimeni, ceea ce îl ajută pe poliţistul Alex, imobilizat în patul de spital după ce este rănit de un personaj misterios cu faţa desfigurată, să-l găsească pe acest gangster ce ameninţă întregul oraş;

– documentar „Guvernul copiilor”, la realizarea căruia regizoarea Ioana Mischie, în contextul în care România a împlinit 100 de ani, a invitat 100 de copii români pentru a-şi imagina următorii 100 de ani ai societăţii cu dimensiunile sale educaţionale, economice, arhitecturale, sociale, tehnologice.

* Documentary Mondays vă propune să vizionaţi astăzi, gratuit, pe platforma de streaming Dafilms.com, pentru care e necesar să vă creaţi un cont, filmul „Central Bus Station” de Tomáš Elšík, care vă va transporta în autogara din Tel Aviv, este una dintre cele mai mari şi, în acelaşi timp, una dintre cele mai jalnice gări auto din lume. Inovatorul plan arhitectural al unei clădiri ce urma să îşi înghită vizitatorii s-a transformat într-un labirint interminabil de coridoare. Acum, cadoul cetăţenilor din Tel Aviv serveşte ca oază pentru refugiați din întreaga lume. Vizionarea va fi urmată de o sesiune Q&A cu realizatorul documentarului pe pagina de Facebook şi pe site-ul site-ul ale Centrului Ceh, pentru care vă puteţi înregistra aici.

MUZICĂ

* Karanténestek / Recitalurile pe vremea carantinei continuă online pe site-ul: Budapest Festival Orchestra, unde, de la ora 20:45, sunt difuzate: Trio sonata în Sol de Georg Friedrich Händel, Compoziţia nr. 1 „Dona nobis pacem” de Galina Ustvolskaya şi „Verklärte Nacht” de Arnold Schönberg.

* Doar astăzi, pe https://www.festivalenescu.ro/festivalul-si-concursul-enescu-in-casa-ta/ mai este postată înregistrarea concertului susţinut la Ateneul Român pe 8 septembrie 2019 de Orchestra Simfonică a Radiodifuziunii din Viena ORF sub bagheta dirijorului Horia Andreescu, având în program: „The Waste Land” de  Richard Dünser, Concertul nr. 5 pentru pian şi orchestră în Mi bemol de Ludwig van Beethoven – solistă Elisabeth Leonskaja, Suita nr. 3 pentru orchestră în Re de George Enescu major – Săteasca şi Bolero de Ravel.

OPERĂ ŞI DANS

* Pe site-ul Operei de Stat din Viena, deseară au loc două evenimente:

– de la ora 18:00 puteţi viziona înregistrarea reprezentaţiei din 26 aprilie 2016 cu opera „Un ballo in maschera / Bal mascat” de Giuseppe Verdi, pusă în scenă de Gianfranco de Bosio cu: Piotr Beczala, Dmitri Hvorostovsky, Krassimira Stoyanova, Nadia Krasteva, Hila Fahima, Alexandru Moisiuc, Sorin Coliban, Igor Onishchenko, Thomas Ebenstein. Dirijor: Jesús López Cobos;

– de la ora 21:30, recitalul susţinut live de soprana Camilla Nylund, acompaniată la pian de Helmut Deutsch.

* De astăzi, de la ora 21:30, până pe 21 iunie, Opera Naţională din Paris difuzează pe site-ul ei, spectacolul de dans contemporan „Play” de coregraful suedez Alexander Ekman, pe muzica lui Mikael Karlsson, cu: Stéphane Bullion, Marion Barbeau, Muriel Zusperreguy, François Alu, Vincent Chaillet şi Marc Moreau.

ALTE EVENIMENTE

* Avanpremiera fără spectatori a spectacolului „Despre ce vorbim când cântăm despre iubire?”, regizat: de cineastul Adrian Sitaru este transmisă în directă, de la ora 17:00, de la Biblioteca Naţională a României pe platforma şi pe pagina de Facebook ale EnjoyTV Romania.

* Seria interviurilor InspiraTIFF a Festivalului Internaţional de Film Transilvania continuă pe platforma sa de streaming cu dialogul despre faimă, modestie, muncă şi generozitate, dintre actriţa Anamaria Marinca, stabilită la Londra, şi jurnalistul Mihnea Măruţă, accesibil gratuit de oriunde din lume, de la ora 20.00.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.