De la 1 septembrie, 5 mii de copii fără locuri în grădinițe, în Sectorul 4…?!

Primarul Sectorului 4 Daniel Băluță a declarat, astăzi, că, dacă măsurile de distanțare fizică impuse prin ordinul comun al  Ministerelor Sănătății și Educației vor rămâne neschimbate, de la 1 septembrie, 5.000 de copii ar putea rămâne fără locuri în grădinițe. Alți 500 de copii ar putea rămâne fără locuri în creșe, a spus Edilul de la „Grand Arena”.

În Sectorul 4, există 7.000 de locuri în grădinițe. Noile reguli de distanțare fizică, ce impun un maxim de 5 copii într-o grupă, reduc această disponibilitate la 1.500-2.000 de locuri.
În același fel, numărul locurilor la creșe se va reduce de la 1.000 la 500. Iar infrastructura educațională nu poate fi dezvoltată într-o asemenea măsură, până la 1 septembrie, explică Băluță.

În ceea ce privește școlile, ar trebui redusă durata orelor de curs, elevii ar trebui să învețe în mai multe schimburi și nu ar exista numărul de profesori necesar, potrivit primarului Sectorului 4.
De aceea, Daniel Băluță face apel ca Ministerele Sănătății și Educației, împreună cu autoritățile locale, să identifice noi reguli sanitare care să permită atât prevenirea răspândirii COVID-19, cât și școlarizarea tuturor preșcolarilor.

În context, trebuie amintit faptul că, de astăzi, în Sectorul 4, au demarat înscrierile pentru grădiniță pe perioada verii. Primarul Daniel Băluță spune că, anul trecut, au fost înscriși la grădiniță 300 de copii. Dacă această cifră se va menține, nu vor exista dificultăți în asigurarea numărului de locuri. Criteriul de înscriere va fi primul venit, primul servit.

Consiliul Local și Primăria au făcut, deja, pregătirile necesare și vor suporta din bugetul local inclusiv plata personalului grădinițelor pe timpul verii, a spus Edilul de la „Grand Arena”.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.