UE pune la dispoziţia turiştilor site-ul Re-open EU

Atât turiștii cât şi ceilalţi călători, se pot documenta acum din timp, atunci când au de gând să plece în vacanţă, în interes personal sau de serviciu. Ei pot accesa o nouă platformă online, denumită Re-open EU, platformă lansată de curând de Comisia Europeană. Prin intermediul acestei platforme, se pot afla informaţii privind condițiile de călătorie, precum și date privind redeschidere în siguranță a frontierelor celor 27 de state UE, inclusiv ale României, pe fondul măsurilor împotriva pandemiei coronavirus COVID-19.

Executivul UE, precizează că noua platformă web „este dedicată sprijinirii reluării în siguranță a călătoriilor și a turismului în întreaga Europă”.
Aceasta va furniza informații în timp real privind frontierele și disponibilitatea mijloacelor de transport și a serviciilor de turism din statele membre.

„Re-open EU” va conține și informații practice furnizate de statele membre cu privire la restricțiile de călătorie, la măsurile de protecție a sănătății publice și de siguranță, cum ar fi distanțarea fizică sau purtatul măștilor, precum și alte informații utile precum ofertele turistice din fiecare țară și din UE.
Astfel, „prin decizii responsabile și în cunoștință de cauză, europenii vor fi în măsură să își planifice vacanțele de vară și deplasările pe termen mai lung ținând cont de riscurile persistente legate de coronavirus”, mai spune CE.
Platforma face parte din pachetul Comisiei privind turismul și transporturile din 13 mai 2020 şi are drept scop restabilirea încrederii călătorilor din UE în reluarea turismului European, în condiții de siguranță și cu respectarea măsurilor de precauție sanitare necesare.

Noua platformă, vine și cu o versiune de mobil (aplicație web), care centralizează informații actualizate provenite de la Comisie și de la statele membre.
Prin intermediul unei hărți interactive, această aplicaţie le va permite celor interest să vadă informații specifice fiecărei țări, să afle cum evoluează situația legată de coronavirus și să consulte recomandările de călătorie pentru fiecare stat membru.
Platforma mai conține informații despre sponsorizarea prin vouchere, care le permite consumatorilor să își demonstreze sprijinul față de hotelurile sau restaurantele preferate, cumpărând vouchere de cazare sau de masă, pentru a ajuta industria hotelieră din Europa, în perioada inițială a ridicării restricțiilor și a redeschiderii granițelor.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.