Peste 5.000 de locuri scoase la concurs de Universitatea Politehnica din București

Sursa foto: www.upb.ro

Universitatea Politehnica din Bucureşti scoate la concurs peste 5.000 de locuri pentru admitere în anul I la studii universitare de licenţă.

UPB organizează o etapă de pre-admitere şi una de admitere, cea din urmă încheindu-se după a doua sesiune a examenului de Bacalaureat.

„Anul acesta, având în vedere pandemia generată de noul coronavirus, universitatea a fost în imposibilitatea de a organiza examenul de admitere tradiţional pe care îl organizam în fiecare an şi care se dădea pentru intrarea în majoritatea facultăţilor universităţii noastre. Nu am primit avizul de la Direcţia de Sănătate Publică pentru organizarea faţă în faţă a examenului, motiv pentru care examinarea se va face pe baza documentelor obţinute de către candidaţi în două etape exclusiv online pe platforma universităţii. Prima etapă se desfăşoară în această perioadă, până pe data de 22 iunie, când este data limită de depunere a candidaturilor, a dosarelor de candidaţi pentru cei care doresc să intre în etapa de pre-admitere”, a afirmat rectorul Mihnea Costoiu.

El a spus că etapa de pre-admitere constă în evaluarea rezultatelor candidaţilor din clasele a IX-a, a X-a şi a XI-a de liceu.

„Nu şi clasa a XII-a, având în vedere că această clasă a XII-a este în perioada pandemiei, lucrurile sunt discutabile. Deci clasa a IX-a, a X-a, a XI-a la materiile de examen: matematică, chimie, fizică, economie, informatică şi altele, în funcţie de facultate. Toate informaţiile se găsesc pe site-ul universităţii. Această etapă de pre-admitere constă în evaluarea candidaţilor în funcţie de medii şi de o serie întreagă de alte criterii, cum ar fi cunoaşterea unei limbi străine, participarea la anumite concursuri profesionale, nu neapărat olimpiade, ci o largă serie de concursuri profesionale care se regăsesc pe site-ul universităţii, recomandarea cadrelor didactice, participare la diverse activităţi de voluntariat şi aşa mai departe”, a explicat rectorul UPB.

Mihnea Costoiu a precizat însă că cei care vor fi declaraţi admişi în etapa de pre-admitere îşi vor ocupa locul numai cu condiţia promovării examenului de Bacalaureat.

Etapa de admitere va începe în data de 5 iulie.

„Cea de-a doua etapă este etapa de admitere, care începe pe data de 5 iulie şi în care evaluarea candidaţilor se va face pe baza rezultatelor la examenul de Bacalaureat la materiile de examen – matematică, chimie, informatică, economie. (…). Această etapă de admitere se încheie după cea de-a doua sesiune a examenului de Bacalaureat, astfel încât toţi candidaţi să poată participa la examen”, a mai susţinut Mihnea Costoiu.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.