VIDEO: Afaceri cu impact social!

Întotdeauna oamenii au căutat soluții cât mai bune pentru a-și desfășura activitatea, nu doar în condiții cât mai bune, ci și cu rezultate care să aibă un impact cât mai mare.

Tocmai de aceea, invitata emisiunii „În Comunitate” de astăzi a fost Sonia Oprean de la Cafeneaua de Inovare.  

Invitata noastră nu este doar un om entuziast în a-i ajuta pe alții ci, mai mult decât atât, crede în competitivitatea românilor și a proiectelor lor.

Cafeneaua de Inovare este o activitate de networking care își propune facilitarea cadrului pentru finanțarea prin capital de risc și dezvoltarea instrumentelor de finanțare public-private.

Aceasta reunește întreprinzătorii inovativi, investitori, reprezentanți ai capitalului de risc și alți actori care sprijină mediul antreprenorial din România.

Printre partenerii Cafenelei de Inovare sunt companii de prestigiu și organizații internaționale precum UNESCO și Uniunea Europeană.

Actuala pandemie ne-a arătat că avem nevoie de organizații care produc impact social, dar mai ales de un ecosistem în care acestea pot prospera.

Astfel, proiectul #AirCompetition (AIR: Accelerating Investment Readiness) este o inițiativă care urmărește dezvoltarea antreprenoriatului social și a investițiilor cu impact care generează schimbare socială.

#AirCompetition e structurată în două etape: prima dedicată întreprinderilor sociale cu profit, iar cea de-a doua întreprinderilor sociale non-profit. Ulterior vor fi selectate 30 de proiecte care vor concura în competiții de pitch din 4 țări.

Concurenții selectați vor primi consultanță unu-la-unu înaintea sesiunilor de pitching si fiecare câștigător va primi cel puțin 10.000 de euro în premii și acces exclusiv la o rețea largă de investitori.

Dacă #AirCompetition are focus pe întreprinderi sociale din regiunea Dunării, MOOC este o platformă ce va fi disponibilă pentru toți întreprinzătorii sociali.

Înscrierile pentru competiția internațională de pitch sunt deschise până la 30 iunie 2020, iar mai multe detalii despre competiție și despre pașii necesari înscrierii, găsiți aici: https://air-mooc.teachable.com/.

Alături de #AirCompetition a fost lansată și #AIRMOOC, o platformă de e-learning ce pune la dispoziția antreprenorilor sociali șase module ce pun accentul pe subiecte aflate la intersecția antreprenoriatului social și a investițiilor cu impact: impact, strategie, finanțe, guvernanță, scalare și comunicare.

Ca o continuare a #AirMOOC, cursanții selectați pot participa la sesiuni intensive de training. 

#AirMOOC, a fost lansată pe 25 mai, iar programul de training va dura timp de 6 săptămâni. Platforma #AIRMOOC e disponibilă aici: AIR: Accelerating Investment Readiness – Joining Impact Investing and Social Entrepreneurship.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.