Consiliul General al Municipiului București a adoptat Planul Urbanistic Zonal (PUZ) al Sectorului 5!

Astăzi, consilierii municipali au adoptat, cu 31 de voturi pentru, 17 împotrivă și 2 abțineri, Planul Urbanistic Zonal (PUZ) Sector 5.
PUZ Sector 5 a trecut cu voturile consilierilor PSD și ALDE, în vreme ce grupurile de consilieri ai PNL și USR s-au pronunțat împotriva proiectului de hotărâre.

Grupurile de consilieri municipali din opoziție au susținut, prin vocile lui Alexandru Gâdiuță (USR) și Stelian Bujduveanu (PNL) că PUZ Sector 5 nu ar duce la dezvoltarea acestei zone a orașului, ci la pierderea de spații verzi.

În răspunsul său, arhitectul șef al Capitalei, Ștefan Dumitrașcu a susținut că, în PUZ Sector 5, se prevăd 36 de parcuri noi, atât pe terenuri din domeniul public, cât și pe terenuri ce vor fi expropriate pentru utilitate publică. Aceste parcuri ar totaliza un plus de 155 de hectare de spații verzi față de situația existentă, conform lui Dumitrașcu.
Față de reglementarea din Planul de Urbanism General (PUG) al Municipiului București, care prevede o medie de 24 metri pătrați de spațiu și pentru fiecare locuitor, PUZ Sector 5 ar propune 27,9 metri pătrați de spațiu verde pe locuitor, mai susține arhitectul șef.

Pe de altă parte, Dumitrașcu afirmă că, prin PUZ Sector 5, se va dinamiza dezvoltarea economică a acestei zone defavorizate din sudul Capitalei și se va reduce decalajul economico-sociale dintre sudul subdezvoltat și nordul hiperdezvoltat al Bucureștiului.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.