De luni se redeschid patru creşe în sectorul 2

Mămicile din sectorul 2 au în sfârşit un motiv de bucurie. Creşele Sinaia, Teiul Doamnei, Ciobănaşului şi Unitatea de Educaţie Timpurie Grădiniţa nr. 23, se redeschid de luni, se arată într-un comunicat al Primăriei Sectorului 2 preluat de Agerpres.
În contextul reglementărilor privind protecţia şi prevenirea infectării cu COVID-19, creşele vor funcţiona la capacitate redusă.

Creşa Ciobănaşului va avea o capacitate diminuată de 80 de locuri faţă de 175, Creşa Sinaia – 38 de locuri faţă de 80, Creşa Teiul Doamnei – 38 de locuri faţă de 80, Unitatea de Educaţie Timpurie Grădiniţa nr. 23 – 15 locuri faţă de 30.
Activitatea Unităţii de Educaţie Timpurie Grădiniţa nr. 137 va rămâne în continuare suspendată, deoarece nu sunt îndeplinite condiţiile prevăzute în Ordinul Ministerului Sănătăţii privind stabilirea măsurilor pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu SARS-CoV-2. În acest caz, părinţii vor fi orientaţi către Creşa Teiul Doamnei şi Creşa Sinaia, se menţionează în comunicatul Primăria Sectorului 2.

În acest sens, a fost elaborată „Procedura de sistem privind acordarea de servicii de îngrijire, supraveghere şi educaţie timpurie prin intermediul creşelor / unităţilor de educaţie timpurie pe perioada pandemiei de COVID-19”.
Înscrierile se vor face în baza unei declaraţii pe proprie răspundere (modelul va fi regăsit pe pagina www.social2.ro).

Totodată, părinţii vor fi informaţi şi consiliaţi cu privire la respectarea prevederilor privind predarea şi primirea copiilor la creşă, respectarea circuitelor de intrare – ieşire şi obligativitatea triajului epidemiologic.
Autoritatea locală îi roagă pe părinţi să nu aducă jucării sau alte obiecte personale ale copiilor, pentru a împiedica riscul de infectare a acestora.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.