Gabriela Firea: 330 de milioane de euro din bani europeni pentru modernizarea a 220 km rețea de termoficare!

Foto: Mircea Apostolescu

Primarul general Gabriela Firea a anunțat, astăzi, în deschiderea ședinței Consiliului General al Municipiului București (CGMB) că, la începutul acestei luni, a fost depusă la Comisia Europeană cererea de finanțare pentru proiectul „Reabilitarea rețelei de termoficare din București”.

Fondurile europene nerambursabile vor proveni din programul POIM.

„Avem toate aprobările necesare, inclusiv de la Bruxelles, pentru a primi suma de 330 de milioane de euro pentru reabilitarea a peste 220 de kilometri de conductă de termoficare”, a declarat Gabriela Firea în fața consilierilor municipali.
Edilul șef al Capitalei a mai subliniat că, în momentul de față, rețeaua de termoficare este foarte învechită și acest fapt generează probleme în ceea ce privește furnizarea apei calde și căldurii către cetățeni. Dar aceste probleme vor dispărea, odată cu modernizarea rețelei primare de transport și distribuție a energiei termice, a dat asigurări Gabriela Firea.

În context trebuie amintit faptul că rețeaua primară de transport a energiei termice are o lungime totală de circa 1000 de kilometri și o vechime medie de peste 40 de ani. În ultimii 25 de ani au fost reabilitați numai 17 km de rețea primară. În ultimii doi ani, RADET și Termoenergetica, Compania Municipală ce a preluat serviciul public de termoficare după falimentarea RADET de către ELCEN, au reușit să înlocuiască 247 km de rețea primară, conform directorului general al Termoenergetica, Alexandru Burghiu.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.