Inundații istorice o dată la 200 de ani!

arhiva

În ultimele trei zile, s-au înregistrat precipitații cumulate 150 l/mp-/170l/mp care au condus la formarea unei viituri istorice pe râul Timiș și afluenți Bistra și Pogăniș

COD ROȘU

Datorită precipitațiilor abundente din timpul nopții, precum și a propagării viiturilor în aval, se înregistrează în continuare creșteri importante de debite și niveluri pe toate cursurile de apă din spațiul hidrografic Banat.

Cele mai afectate cursuri de apă sunt cele vizate de codul roșu hidrologic: Timiș și Pogăniș.

Pe râul Timiș, în acest moment, la stația hidrometrică Lugoj a fost depășită cota de pericol cu peste 1,40 m (zonă îndiguită, faza III de apărare). În următoarele ore, va fi atins maximul undei de viitură.

Pentru limitarea efectelor inflitrațiilor la dig pe raza municipiului Lugoj, se acționează cu saci și utilaje. Se fac eforturi pentru menținerea liniei de apărare din aval de localitatea Lugoj.

Preventiv au fost evacuate obiectivele socio-economice din zonă. Tot în scop preventiv s-a oprit alimentarea cu apă dintr-un cartier din municipiul Lugoj.

Secretarul de stat pentru Ape, Leonard Achiriloaei, şi directorul general ANAR, Ervin Molnar, se vor deplasa în zonă pentru evaluarea situaţiei de la faţa locului şi coordonarea acţiunilor de intervenţie.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.