Guvernul va ataca la CCR legea privind dublarea alocatiilor!

Foto: GRIGORE POPESCU/AGERPRES

Guvernul va ataca la Curtea Constitutionala legea privind dublarea alocatiilor. Premierul Ludovic Orban a explicat că documentul nu conține surse de finanțare, astfel că măsura nu poate fi aplicată, anunță Radio România Actualități.

Potrivit prim-ministrului, va fi stabilit un grafic de creștere progresivă a alocațiilor, pe baza raportului semestrial privind starea economiei, la fel cum se va calcula și procentul de majorare a pensiilor.

”Evident că ne dorim creșterea și a alocațiilor, așa cum vom crește și pensiile. Foarte mulți dintre părinții și bunicii noștri așteaptă o creștere a pensiilor. Nu vreau să ma hazardez să dau o cifră, ca după aceea să trebuiască să schimb cifra respectivă. Vom mari astfel încât să avem posibilitatea să susținem plata pensiilor. Așteptăm să se finalizeze semestrul, după care, pe baza datelor, vom realiza – Ministerul Finanțelor și celelalte entități – analiza evoluției economiei și evoluției bugetului și în functie de asta vom lua decizii”, a declarat premierul Ludovic Orban.

Amintim că, în luna mai, Camera Deputatilor a respins ordonanta de urgență care amâna termenul pentru dublarea alocatiilor copiilor la 1 august.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.