Lumină ultravioletă, folosită într-un autobuz, pentru eliminarea noului coronavirus!

Foto: Adriana Baciu

Zece lămpi cu lumină UV vor fi instalate într-un autobuz care circulă în nordul Capitalei, în vederea eliminarii COVID-19. Este vorba despre un proiect pilot derulat de Compania Municipală Iluminat Public, transmite Agerpres.

„«Lumina» luptă cu SARS-CoV-2, în autobuzele STB. Evident, nu este vorba despre lumina obişnuită, ci despre lumină ultravioletă UV. Concret, în acest moment este un program-pilot de două săptămâni, prin care 10 lămpi cu lumină UV vor fi instalate într-un autobuz STB ce rulează în nordul Capitalei. Procedura durează 10 minute şi va fi efectuată la ieşirea şi întoarcerea de pe traseu”, arată compania, într-o postare pe Facebook.

Programul este sprijinit de Primăria Generală a Municipiului Bucureşti, STB şi implementat de Institutul de Cercetări în Transporturi (INCERTRANS), Compania Municipală Energetica Bucureşti (CMEB) şi societatea Aether, fiind supravegheat şi testat medical de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) şi de Institutul de Diagnostic şi Sănătate Animală – Laboratorul Naţional de Referinţă pentru EST.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.