Novak Djokovic a fost confirmat cu noul coronavirus

Sârbul Novak Djokovic, liderul mondial al tenisului masculin, a anunţat că a fost testat pozitiv la noul coronavirus, informează AFP.

După Grigor Dimitrov, Borna Coris și Vicktor Troicki, și Novak Djokovic a fost confirmat pozitiv cu noul coronavirus.

Djokovic a indicat că şi soţia lui a fost testată pozitiv pentru Covid-19, în timp ce în cazul copiilor, rezultatele au fost negative. „Imediat ce am ajuns în Belgrad am fost să ne testăm. Rezultatul meu este pozitiv, la fel și al Jelenei în timp ce rezultatele copiilor noștri sunt negative”, a spus Djokovic într-un comunicat.  „Tot ce am făcut în ultima lună, am făcut-o din iubire și intenții sincere”, a mai spus Djokovic.

Totodată, preparatorul fizic al lui Djokovic, Marko Paniki, şi antrenorul lui Dimitrov, Kristijan Groh, au fost testaţi pozitiv la noul coronavirus.

Djokovic a refuzat să facă testul în oraşul croat Zadar, el fiind ţinta unor critici virulente care au considerat atitudinea sa drept lipsă de responsabilitate în contextul pandemiei.

După cum a raportat mass-media, nici în prima şi nici în cea de-a doua etapă a turneului Adria Tour nu au fost respectate măsurile preventive împotriva coronavirusului, respectiv purtarea măştilor şi distanţarea fizică.

Mai mult, presa croată a relatat că jucătorii au participat şi la petreceri, la şedinţe foto, la întâlniri cu fanii, fără niciun fel de protecţie anticoronavirus.

Al treilea turneu, prevăzut în Muntenegru în zilele de 27 şi 28 iunie, a fost anulat de autorităţi din cauza precauţiilor luate de guvern pentru limitarea răspândirii pandemiei de coronavirus.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.