Iohannis: „Ceea ce vedem acum este consecința schimbărilor climatice!”

Sursa foto: GRIGORE POPESCU / AGERPRES FOTO

În plină criză de epidemia de coronavirus, inundațiile fac ravagii în România. Președintele Klaus Iohannis a ținut o conferință de presă pe acest subiect în care a vorbit despre necesitatea unor proiecte care să reducă efectul schimbărilor climatice.

„Ne confrntăm cu o serie de inundații severe care au afectat viața și au produs pagube. În plină pandemie avem și o altă situație gravă cu consecințe pe termen lung. Vreau să transmit un mesaj de solidaritate familiilor grav încercate. Autoritățiile depun toate eforturile pentru a asigura tot ce este necesar.

Este tragic că au fost pierderi de vieți omenești și transmit condoleanțe. Din nefericire aceste fenomene se repetă frecvent și trebuie să fim mult mai bine pregătiți. Soluțiile există.

Ceea ce vedem acum este consecința schimbărilor climatice. Apar din ce în ce mai multe fenomene meteo extreme. Luna iunie a fost cea mai ploioasă din ultimii 60 de ani.

Este imperativă o schimbare rapidă de abordare pentru a răspunde eficient. Digurile nu mai sunt suficiente. Conservarea fondului forestier și campaniile de împădurire sunt soluții.

O parte semnificativă din fondurile europene de care vom beneficia va trebui să fie direcționată pentru proiecte destinate combaterii schimbărilor climatice.

Împreună cu guvernul vom face demersurile necesare. Această schimbare de mentalitate este obligatoriu să aibă loc acum pentru a evita astfel de drame. În același timp, fac un apel către cetățeni: rămâneți vigilenți. Fiți precauți. Este nevoie de solidaritate și de sprijin.”, a declarat Klaus Iohannis.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.