COD ROȘU în Bazinul Hidrografic Jiu!

RÂUL PRUT

Astăzi, la ora 11:00, la Rădăuți-Prut, s-a atins vârful maxim de viitură. În acest moment, se înregistrează 875 cm (cu circa 275 cm peste COTA DE PERICOL.) și este în scădere.

La stația Oroftiana, nivelul apei este în continuare în scădere și se situează cu 70 cm sub COTA DE PERICOL.

Apele Române monitorizează îndeaproape situația hidrologică de pe râul Prut. Echipele de intervenție au intensificat acțiunile de supraveghere a liniei de apărare de pe malul drept al râului Prut, județul Botoșani.

În localitatea Rădăuți-Prut, personalul de la Apele Române Prut-Bârlad a montat noaptea trecută linia de apărare formată din diguri mobile și saci cu nisip.

Prin acumularea Stânca-Costești se tranzitează și se atenuează unda de viitură.

BAZINUL HIDROGRAFIC JIU

În ultimele 24 de ore, s-au înregistrat precipitații abundente de circa 175 l/mp la stația hidrometrică Câmpu lui Neag, din județul Hunedoara, de pe râul Jiu. La stația hidrometrică Câmpu lui Neag a fost depășită cota de pericol.

Echipele Apelor Române Jiu intervin cu utilajele din dotare în zona Câmpu lui Neag pentru deblocarea albiei și asigurarea secțiunilor de scurgere pe cursurile de apă.

În zonă s-au înregistrat pagube importante. În localitatea Aninoasa, echipele Apelor Române intervin împreună cu cele ale ISUJ pentru evacuarea apelor din gospodăriile inundate.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.