Liviu Dragnea a fost inculpat în dosarul Tel Drum

Sursa foto: GRIGORE POPESCU / AGERPRES FOTO

DNA a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale împotriva lui Liviu Dragnea în dosarul Tel Drum.

De altfel, Liviu Dragnea a fost adus, vineri, cu o dubă de la Penitenciarul Rahova, pentru a i se aduce la cunoştinţă calitatea de inculpat în acest dosar.

Fostul preşedinte al PSD este cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, două infracţiuni de abuz în serviciu cu obţinere de foloase pentru sine sau pentru altul, instigare la infracţiunea de folosirea sau prezentarea cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene, în forma participaţiei improprii.

Prejudiciul creat bugetului public este de 31.343.799 lei.

De asemenea, DNA a mai anunţat că în acest dosar s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi faţă de alte persoane care la data faptelor erau funcţionari în cadrul Consiliului Judeţean Teleorman şi faţă de administratori/reprezentanţi ai firmei Tel Drum SA şi ai altor societăţi comerciale.

Totodată, s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de persoană juridică SC Tel Drum SA, pentru următoarele infracţiuni: constituire a unui grup infracţional organizat, evaziune fiscală în formă continuată (10 acte materiale), două infracţiuni de complicitate la abuz în serviciu cu obţinere de foloase pentru sine sau pentru altul.

Procurorii susţin că, sub coordonarea lui Dragnea, funcţionari publici, ar fi acţionat în interesul unor societăţi private, pentru trecerea Tel Drum în patrimoniul fostului lider PSD.

Unul dintre scopurile grupului, arată DNA, ar fi fost ca firma Tel Drum SA să câştige un contract de reabilitare a 55 km de drum judeţean din Teleorman, DJ 701, în valoare de 114.263.011 lei, dintre care suma de 13.772.603 euro provenea din fonduri europene.

Anchetatorii susţin că, în cursul procedurii de atribuire, s-ar fi falsificat şi înlocuit date, inclusiv prin introducerea condiţiei restrictive ce favoriza societatea Tel Drum, asigurându-i câştigarea licitaţiei.

De asemenea, s-ar fi majorat artificial devizul lucrărilor aferente contractului de reabilitare a drumului.

Sursa: Agerpres

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.