Gabriela Firea: Incineratorul de nămol de la Glina este 90% finalizat!

Sursa foto: Mircea Apostolescu

Primarul general al Capitalei Gabriela Firea a anunțat astăzi că instalația de tratare a nămolului, rezultat din tratarea apelor uzate în stația de epurare de la Glina, este finalizat în proporție de 85-90%.

Cea de-a doua etapă a proiectului de la Glina este în valoare totală de 400 de milioane de euro, din care 230 de milioane de euro reprezintă fonduri europene nerambursabile, restul fiind contribuția Primăriei Municipiului București.

Această a doua fază a investiției în cea mai mare infrastructură de Mediu din Sud-Estul Europei presupune atât darea în folosință a unei a doua linii de tratare a apei uzate, cât și reabilitarea primei linii și construcția incineratorului de nămol.

„Instalația de tratare termică a nămolului rezultat din tratarea apelor uzate va avea o capacitate de 750 de metri cubi pe oră”, a explicat Gabriela Firea.

Edilul șef a subliniat faptul că, la preluarea mandatului, lucrările la faza a doua a investiției de la Glina erau blocate. Au fost necesare eforturi pentru deblocarea investiției.

„De un an și jumătate se lucrează, din nou, la Glina, iar rezultatele sunt foarte bune”, a mai susținut Firea.

Consilierul primarului general Gabriela Firea, Marius Coajă, a mai anunțat că, în această vară, vor începe și lucrările de reabilitare a casetei de ape uzate de sub Râul Dâmbovița.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.