Cinema, Muzică, Operă, Balet şi alte evenimente, online şi nu numai, de astăzi, 30 iunie

CINEMA

* La Grădina cu Filme a Creart (Piaţa Alexandru Lahovari, nr. 7), de la ora 21:00 este inaugurat programul Seara Filmului de Dans cu proiecţia documentarului artistic „Pina”, omagiu adus de Wim Wenders marii coregrafe Pina Bausch. Filmat în 3D cu ansamblul companiei de dans Pina Bausch din Wuppertal, filmul ilustrează ameţitoarea şi inimitabila artă a acesteia, invitând spectatorul într-o senzuală şi uimitoare călătorie într-o nouă dimensiune pe scena legendarei companii de dans, însoţind pe dansatori şi în oraş sau în peisajul industrial din jurul Wuppertalului, locul care a fost căminul şi centrul activităţii creatoare a Pinei Bausch timp de mai bine de 35 de ani. Filmul îl puteţi viziona rezervându-vă locurile de aici, iar regulamentul de funcţionare îl găsiţi aici)

* Cinema Elvira Popescu prezintă, de la ora 21:00, în curtea Institutului Francez thriller-ul „Joueurs / Joacă-te cu focul”, realizat de Marie Monge, cu Stacy Martin și Tahar Rahim în rolurile principale, Ella şi Abel, tânăra descoperind Parisul subteran, cosmopolit, al jocurilor de noroc, în care domnesc adrenalina şi banii. Începută dintr-un pariu, relaţia lor se va transforma curând într-o pasiune devorantă. Filmul îl puteţi viziona rezervându-vă locurile aici şi doar în condiţiile prezentate aici.

* Până pe 5 iulie Cinema Arta din Cluj-Napoca, vă propune spre vizionare 5 filme pe platforma Eventbook: comedia dramatică „Aferim!”, realizată de Radu Jude şi distinsă în 2015 cu Ursul de Aur la Berlinale; „Fukushima, mon amour / Salutări de la Fukushima”, dramă realizată de Doris Dörrie; „Fuocoammare / Foc pe mare” documentar de Gianfranco Rosi; „Die göttliche Ordnung / Ordinul divin” comedie dramatică feministă elveţiană realizată de Petra Biondina Volpe şi filmul de animaţie „Ţestoasa Roşie” realizat de Michael Dudok de Wit. Filmele pot fi vizionat 24 de ore din momentul achiziţiei biletului aferent.

MUZICĂ

* Un film inedit, plin de vervă şi energie despre cum s-a derulat ediţia din 2019 a Festivalului SoNoRo, ce atavu tema DaDa, este lansat deseară, de la ora 19:30 aici.

* Karanténestek / Recitalurile pe vremea carantinei continuă online pe site-ul: Budapest Festival Orchestra, unde, de la ora 20:45, sunt difuzate: Trio sonata în sol de Henry Purcell; Elegia nr. 1 în Re de Giovanni Bottesini; Barcarolă din Anotimpurile” de P. I. Ceaikovski; Cvintetul pentru corzi în Do („Musica notturna delle strade di Madrid”) de Luigi Boccherini; piesele „The Entertainer”, „Ragtime Dance” şi „Gladiolus Rag” de Scott Joplin; Cinci piese pentru două viori şi pian de Dmitri Şostakovici; Serenada italiană de Hugo Wolf şi Concertul pentru vioară „Vara” din suita „Anotimpurile” de Antonio Vivaldi.

* Până pe 1 iulie, pe https://www.festivalenescu.ro/festivalul-si-concursul-enescu-in-casa-ta/ este postată înregistrarea recitalului de excepţie al celebrului bas-bariton britanic Sir Bryn Terfel, susţinut la Ateneul Român alături de Orchestra Filarmonicii din Monte Carlo, dirijată de galezul Gareth Jones. Programul acestui recital, cu care se încheie stagiunea Festivalul Enescu Online, cuprinde momente din opere şi musicaluri celebre, într-o redare muzical-teatrală spectaculoasă

OPERĂ ŞI BALET

* Opera Naţională Română din Cluj-Napoca difuzează online, de la ora 18:00, pe site-ul său, înregistrarea reprezentaţiei din 6 noiembrie 2019 cu baletul „Giselle” de Adolphe Adam, pe un libret de Théophile Gautier şi Jules-Henri Saint-Georges. Regia şi coregrafia (după cea clasică a lui Marius Petipa): Vasile Solomon. Cu: Andreea Jura, Dan Haja, Liviu Har, Octavian Popa, Daniela Drăguşin, Gabriela Sima, Wen Hui-Yi, Dalia Costea, Laura Pop. Dirijor: Adrian Morar.

* Pe site-ul Operei de Stat din Viena, de la ora 21:00 puteţi viziona înregistrarea reprezentaţiei din 12 decembrie 2012 cu „Falstaff” operă bufă în trei acte, cu muzica compusă de Giuseppe Verdi pe un libret de Arrigo Boito adaptat după piesele „Henry IV” şi „Nevestele vesele din Windsor” de Shakespeare, pusă în scenă de David McVicar, cu: Ambrogio Maestri, Ludovic Tézier, Paolo Fanale, Herwig Pecoraro, Riccardo Fassi, Thomas Ebenstein, Carmen Giannattasio, Hila Fahima, Marie-Nicole Lemieux, Lilly Jørstad. Dirijor: Zubin Mehta.

* Până pe 5 iulie, Opera Naţională din Paris difuzează pe site-ul ei înregistrarea spectacolului de balet al coregrafei Anne Teresa De Keersmaeker pe lucrările: Quatuor n°4 de Béla Bartók, Marea fugă op.133 de Ludwig van Beethoven şi „Verklärte Nacht” de Arnold Schönberg – versiunea pentru orchestră de corzi). Dansează: Léonore Baulac, Émilie Cozette, Marie-Agnès Gillot, Alice Renavand, Sae Eun Park, Stéphane Bullion, Karl Paquette, Vincent Chaillet şi Florien Magnenet. Dirijor: Vello Pähn.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.