#DinSurseOficiale: Precizări Poliția Capitalei!

Sursa foto: Radu Șofran

Urmare a apariției în spațiul public a unor videoclipuri prin care se îndeamnă la nepurtarea măștii de protecție facem, Poliția Capitalei face următoarele precizări.

Potrivit Legii nr. 55/2020 și H.G. nr.476/2020, cu referire la prevederile ordinului comun al ministrului sănătăţii şi ministrului afacerilor interne, în spaţiile publice închise, spaţiile comerciale, mijloacele de transport în comun şi la locul de muncă se instituie obligativitatea purtării măştii de protecţie.Nerespectarea acestei măsuri se sancționează cu amendă cuprinsă între 500 lei – 2.500 lei.

De asemenea potrivit actelor normative menționate, organizarea şi desfăşurarea spectacolelor de tipul drive-in sunt permise numai dacă ocupanţii unui autovehicul sunt membrii aceleaşi familii, iar organizarea şi desfăşurarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice şi private sau a altor evenimente culturale sunt permise numai cu participarea a cel mult 500 de spectatori cu locuri pe scaune, aflate la distanţă de minimum 2 metri unul faţă de celălalt, precum şi cu purtarea măştii de protecţie.

Această contravenție se sancționează cu amendă de la 3.000 lei – 15.000 lei.

De menționat că persoanele care săvârșesc contravențiile amintite au posibilitatea de a achita, în termen de cel mult 15 zile de la data înmânării sau comunicării procesului-verbal, jumătate din cuantumul amenzii aplicate de agentul constatator.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.