Polițiști din țară detașați pe litoral pentru acest sezon estival
Articol de , 1 iulie 2020, 16:08
De la 1 iulie, poliţiştii constănţeni sunt ajutaţi de colegi detaşaţi din ţară.
Prin detaşarea pe litoral a mai multor poliţişti din ţară, va creşte numărul controalelor pe litoral, verificări ce vor fi făcute de echipe mixte, a declarat, astăzi, la Constanța ministrul Afecerilor Interne, Marcel Vela.
În plus, agenţilor economici care încalcă regulile impuse cu privire la perioada de pandemie, în acest sezon estival, li se va suspenda autorizaţia de funcţionare.
În aceasta perioadă, vor fi controlate mai multe unităţi, şi de mai multe ori, iar operatorii economici care încalcă regulile vor avea autorizaţia de funcţionare suspendată.
Marcel Vela susţine că existenţa riscului ca agenţii economici să rămână fără autorizaţie de funcţionare îi va face pe aceştia mai riguroşi în respectarea regulilor impuse de autorităţi.
Ministrul a mai spus că speră să nu se ajungă în situaţia închiderii plajelor.
Ministrul Afacerilor Interne, le-a transmis reprezentantilor structurilor din subordinea MAI, referitor la activitatea desfasurata în actualul sezon estival, ca trebuie sa se implice si sa fie alaturi de turistii aflati pe litoral, misiunea lor fiind de a-i proteja pe acestia de boala si de infractori.
El a adăugat, referitor la situaţia din ultimele zile de pe litoral, când în anumite situaţii regulile privind protejarea împotriva COVID-19 nu au fost respectate, că echipajele de poliţie nu au fost foarte bine organizate.
Pentru creșterea gradului de siguranță a constănțenilor și a celor care aleg să-și petreacă vacanța pe litoral, în zonele intens circulate din județul Constanța, au fost operaționalizate 24 puncte de lucru temporare, repartizate după cum urmează:
– 11 puncte de stingere a incendiilor, încadrate fiecare cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă, în localitățile Cogealac, Crucea, Adamclisi, Băneasa, Valea Dacilor și Mihail Kogălniceanu/Raja Ovidiu, precum și în stațiunile Mamaia, Techirghiol, Costineşti și Vama Veche și Eforie Nord;
– 8 puncte de prim ajutor, dotate cu corturi, ambulanțe, șenilate și motociclete SMURD, în stațiunile Corbu, Mamaia Nord /Năvodari, Mamaia, Eforie Nord, Techirghiol, Costineşti, Saturn-Venus și Vama Veche;
– 5 puncte de salvare acvatică, încadrate fiecare cu o ambarcațiune, în zonele: Portul Turistic Tomis, Portul Belona, Portul turistic Mangalia, Lacul Siutghiol și Lacul Techirghiol.