Românii, consultați în proiecte importante de mediu

De la 1 iulie, românii au la dispoziţie platforma ECOnsultare.ro.

Prin intermediul acesteia pot vota online proiecte importante de mediu şi îşi pot exprima opiniile asupra acestora.

Platforma a fost lansată de Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor şi este primul instrument de consultare şi voting online din România bazat pe un sistem Blockchain.

Prima consultare publică pe care Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor o va realiza prin intermediul ECOnsultare.ro va avea ca subiect sistemul garanţie-returnare.

Prin acest sistem, la cumpărarea unei băuturi din magazin, se reţine o garanţie, care este ulterior înapoiată la returnarea ambalajului din sticlă sau PET al respectivului produs, tot în magazin.

Întrebările la care cei care accesează platforma trebuie să răspundă sunt:

Consideraţi oportun ca magazinele să primească sticle/peturi/doze de aluminu contra unei garanţii financiare (sume de bani)? Care este valoarea garanţiei pentru care aţi returna ambalajele la magazin?

Următoarele consultări publice vor avea ca temă înăsprirea sancţiunilor pentru tăierile ilegale , managementul speciei urs, cum creştem nivelul de protecţie al ariilor protejate, precum şi dacă demersurile întreprinse de MMAP pentru împădurirea terenurilor degradate se bucură de susţinerea publicului.

Întrebările se găsesc la adresa: https://econsultare.ro/#/last-polls.

Sursa: Agerpres

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.