Dâmbovița Delivery – recuperăm râul pentru oraș

Sâmbătă și duminică, 4 -5 iulie are loc Dâmbovița Delivery, o acțiune de recuperare a spațiului public pe Dâmbovița, în zona Industriei Bumbacului și la Biblioteca Națională  României.

Cum 2020 este un an atipic și cum, mai ales în contextul pandemiei Covid-19, oamenii au nevoie de un spațiu public atractiv și prietenos, în care să își poată petrece timpul liber, bucurându-se de natură, de faună și floră, de comunitate. Pentru București, un astfel de spațiu îl poate reprezenta râul Dâmbovița, al cărui potențial este, în prezent, departe de a fi cu adevărat explorat. De aceea proiectul propune realizarea unei vizite în cartier, pe apă, pe uscat, dar și în mediul online.

Sâmbătă și duminică, între 17:00 și 20:00, iubitorii de sport pe apă sunt invitați la o plimbare cu canotca și caiacul*, la Biblioteca Națională (Bulevardul Unirii 22) și la Industria Bumbacului (Splaiul Unirii 160). Cei care au acasă un caiac, o canoe, o placă sau o pluta sunt așteptați cu ele pe Dâmbovița, pentru a experimenta orașul dintr-o perspectivă unică, de la nivelul apei.

Sâmbătă, de la ora 19:00, are loc prezentarea intervenției artistice de pe fațada Industriei, operă realizată de Irina Mocanu și Another Outsider, și a grădinii centrului comunitar La Firul Ierbii, de care comunitatea din zonă și nu numai se vor bucura de acum înainte.
Online, doritorii vor putea fi alături de artiștii ce vor realiza intervenția artistică pe fațada Industriei Bumbacului.

Duminică de la ora 12:00 are loc, tot online, dezbaterea despre Rolul râului în oraș inițiată de platforma #DâmbovițaSmartRiver în contextul Concursului Internațional de Soluții „Reabilitarea și Reactivarea Splaiului Unirii în zona Mărășești – Timpuri Noi – Mihai Bravu – RECLAIMING THE RIVER”.

Prin activitățile derulate, proiectul dorește transformarea Dâmboviței într-un spațiu public vibrant, o diagonală verde a Bucureștiului care lasă în trecut imaginea râului prezentat doar ca o diagonala de trafic a anilor ’80. Propune un exercițiu în care să ne gândim la Dâmbovița ca la o oază de verdeață și nu ca la un canal, în care spațiile verzi și zonele de apă pot fi unite într-un sistem de infrastructură verde.

Inițiativa este organizată de către Wolfhouse Productions, Asociația Ivan Patzaichin – Mila 23, AMAis și Studio Fluid,

*Pentru plimbarea pe apă, se impune respectarea tuturor regulilor de distanțare socială, precum purtarea de măști, păstrarea distanței obligatorii. Spațiul de acces la apă va fi delimitat și nu vor intra grupuri mai mari de 4 persoane.

Detalii despre eveniment gasiti aici.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.