Românii care ajung în Marea Britanie trebuie să stea în izolare 14 zile!

Britanicii considera Romania tara de risc! Asta inseamna ca romanii trebuie sa stea in izolare atunci cand ajung in Marea Britanie.

Masura se aplica din data de 10 iulie.

Regatul Unit a publicat lista tarilor ai caror cetateni NU vor mai fi obligati sa stea in izolare, incepand cu 10 iulie.

Romania NU se afla pe aceasta lista, fiind considerata de autoritatile britanice tara de risc, alaturi de Statele Unite, China sau Portugalia – tari care au, in continuare, un numar mare de cazuri de COVID 19.

E vorba de 59 de tari si teritorii pentru care Marea Britanie isi va deschide granitele, fara sa mai impuna  izolarea, la intrare.

De maine, in Marea Britanie intra in vigoare noi masuri de relaxare. Se redeschid puburile si restaurantele.

Ministerul Afacerilor Externe precizeaza ca Marea Britanie a informat, pe canale diplomatice, anterior anuntului public, ca, momentan, se menţin pentru cetatenii romani restrictiile existente la frontierele Marii Britanii şi Irlandei de Nord, iar decizia Guvernului britanic a fost luata in baza recomandarilor expertilor de sanatate si a specialiatilor epidemiologi.

O noua evaluare a masurilor va fi facuta la sfarsitul acestei luni.

Astfel, începând cu data de 10 iulie 2020, cetăţenii români care sosesc în Marea Britanie dintr-unul din statele care nu sunt incluse în lista statelor exceptate de la restricţiile de călătorie, sunt obligaţi să se auto-izoleze pentru o perioadă de 14 zile”, precizează MAE.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetăţenilor români care călătoresc în străinătate consultarea paginilor de internet http://londra.mae.ro, https://www.gov.uk/guidance/coronavirus-covid-19-travel-corridors#exemption-rules şi www.mae.ro.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.