Copiii au revenit la creșele si grădinițele administrate de Primăria Capitalei

Foto: Biroul de presa PMB

Totul se întâmplă în conditii de sigurantă, spune Primarul General.

“Pentru siguranța copiilor și a personalului, conform măsurilor solicitate de autorități, am decis să deschidem doar centrele de îngrijire pentru copii care permit cea mai bună distanțare.

Am dispus să fie luate toate măsurile necesare astfel incat copiii care s-au înscris în programul de vară (6 iulie – 28 august) să se reîntoarcă la creșă în condiții de siguranță.

Sălile de grupă au fost amenajate astfel încât distanța dintre copii să fie maximizată și să fie asigurată o suprafață minima de 4,5 mp de copil, se vor asigura pentru fiecare copil, individual, materialele necesare pentru activitățile educaționale și s-au eliminat din sălile de grupă jucăriile și accesoriile neesențiale pentru procesul educativ, de exemplu jucăriile de pluș.

Mare parte din activitățile educative se vor desfășura prepoderent în aer liber”, a declarat Gabriela Firea.

Edilul șef a subliniat că faptul că tot personalul din creșele si grădinitele care își reiau activitatea, a fost testat, cu ajutorul ASSMB, la Spitalul de Boli Infecțioase și Tropicale ”Dr. Victor Babeș” – aceasta fiind o măsură complementară pentru a oferi siguranță părinților că cei mici sunt aduși într-un mediu sigur.

Toate testele au ieșit negative, așadar niciunul dintre angajați nu este infectat cu noul coronavirus.

Primăria Capitalei va deschide încă 3 noi unitati de tip cresa in sectoarele unde acestea sunt deficitare. Vor fi crese si gradinite care sa permita cele mai bune conditii de desfasurare a activitatilor de ingrijire a copiilor mici.

În prezent, Direcția Generală de Asistență Socială are în administrare 12 creșe și grădinițe.

Sursa: Biroul de presa PMB

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.