Personalul operativ din Serviciile Publice de Ambulanță este pregătit de acțiuni de protest la nivel național
Articol de arionmihaela, 9 iulie 2020, 12:03
Personalul operativ din Serviciile Publice de Ambulanță este pregătit de acțiuni de protest la nivel național
Personalul operativ din Serviciile Publice de Ambulanță este pregătit să reacționeze prin acțiuni de protest la nivel național în urma gestului Guvernului României de a contesta la Curtea Constituțională a României o lege adoptată în Parlamentul României, fără ca înainte de dezbaterile parlamentare să accepte o discuție cu reprezentanții serviciilor de ambulanță pe linie sindicală, respectiv conducerea Federației Naționale Sindicale ”Ambulanța” din România pe această temă.
Reprezentantii Federației Naționale Sindicale ”Ambulanța” fac apel la conducerea Curții Constituționale a României de a nu admite sesizarea Guvernului României de neconstituționalitate a amendamentelor din Legea de aprobare a Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 64/2020.
“Guvernul României a dezamăgit personalul operativ de intervenție din Serviciile Publice de Ambulanță din România prin contestația depusă la Curtea Constituțională în data de 07.07.2020, cu privire la Legea pentru aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 64/2020 privind modificarea și completarea art. 8 din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 43/2020 pentru aprobarea unor măsuri de sprijin decontate din fonduri europene, ca urmare a răspândirii coronavirusului COVID-19, pe perioada stării de urgență – (PL-x nr. 347/2020).
Completarea și modificarea art. 8 din OUG nr. 43, respectiv 64/2020, s-a reușit să se obțină prin Parlamentul României, respectiv prin Camera Deputaților în urma PROTESTULUI NAȚIONAL AL SERVICIILOR DE AMBULANȚĂ, din data de 10 iunie 2020, protest care a fost declanșat ca urmare a ignoranței guvernului la toate adresele Federației Naționale Sindicale ”Ambulanța” din România, federație reprezentativă în serviciile de ambulanță, care a solicitat completarea și modificarea OUG nr. 43/2020, astfel ca, personalul operativ de intervenție din serviciile de ambulanță care a intervenit la cazuri suspecte sau confirmate cu COVID-19, să beneficieze de stimulentul de risc, având în vedere specificul activității de teren și lipsa testării la toate cazurile la care au intervenit serviciile de ambulanță, pe perioada stării de urgență și stării de alertă.”