Muzică, Operă, Balet şi alte evenimente, online şi offline, de astăzi, 10 iulie

MUZICĂ

* La Grădina cu Filme a Creart (Piaţa Alexandru Lahovari, nr. 7), de la ora 20:00 susţine un recital Alex Ştefănescu.

* Luminiţa Bădună & The Pianist dau un prim Café-Concert de la terasa Berăriei H, de la ora 20:45.

* De la ora 21:00, byron susţine un concert acustic pe terasa Flavours in the Garden a Clubului Diplomatic (Şos. Bucureşti-Ploieşti, nr. 2B).

* Seria de concerte online intitulată Healing Ragas propusă de Centrul Cultural Rabindranath Tagore începe astăzi, cu cel dat de Rohan Dasgupta la sitar. Cumpărând un bilet de aici, veţi primi pe email un link de acces la pagina concertului. Pentru a accesa link-ul e nevoie să fiţi logat pe site cu acelaşi cont de email folosit pentru cumpărarea biletului. Veţi putea viziona concertul până pe 16 iulie.

* Doar astăzi mai puteţi viziona pe platforma https://www.konzertsaal.at/konzertsaal, gratuit în mod excepţional, fragmente din concertul „Iarna” al naistei românce Andreea Chira şi al ansamblul austriac de coarde Kahlo, desfăşurat pe 11 decembrie 2019, la Sala Radio.

* Şi astăzi pe site-ul, pagina de Facebook şi pe canalul YouTube ale Filarmonicii „George Enescu“ puteţi urmări, înregistrările: Simfonia corală „Clopotele” de Serghei Rahmaninov interpretată, sub bagheta dirijorului Daisuke Soga, de Orchestra simfonică şi Corul instituţiei, alături de soliştii vocali Sorina Munteanu, Adrian Dumitru şi Ionuț Pascu, precum şi Suita simfonică „Şeherazada” de Nikolai Rimski-Korsakov, dirijată de Emil Tabakov.

* Până pe 31 iulie pe site-ul Budapest Festival Orchestra puteţi urmări înregistrarea concertului susţinut de aceasta pe 1 iulie, la Rocca Brancaleone, în Cadrul Festivalului din Ravenna, sub bagheta dirijorului Iván Fischer, având ca solistă pe soprana Anna Prohaska, iar în program lucrările: „Siegfried – Ydill” de Richard Wagner, „Les Illuminations” de Benjamin Britten şi Simfonia nr. 104 în Re – “London”.

OPERĂ ŞI BALET

Până pe 12 iulie, Opera Naţională din Paris difuzează pe site-ul ei înregistrarea Gala dată cu ocazia împlinirii a 350 de ani pusă în scenă de  Vincent Huguet, cu Orchestra şi Corurile instituţiei dirijate de Dan Ettinger, cu soliştii  Sonya Yoncheva – soprană, Ludovic Tézier – bariton şi Bryan Hymel – tenor şi stelele baletului: Eleonora Abbagnato, Amandine Albisson, Léonore Baulac, Stéphane Bullion, Mathieu Ganio şi Florian Magnenet. În program: extrase din balete şi mari arii din repertoriul liric.

ALTE EVENIMENTE

* În cadrul stagiunii Dans la MARe, Muzeul de Artă Recentă/MARe, organizează conferinţa despre dansul contemporan românesc „(in)VIZIBIL. Istoria unui etern început” susţinută de Mihaela Michailov, de la ora 18:00, pe terasa instituţiei, urmată de la ora 19:00, de „Reverse Discourse”, un performance de şi cu Ioana Marchidan la Sala Auditorium. Accesul la spectacol se face pe baza unui rezervări în avans la adresa de email danslamare2020@gmail.com, iar intrarea se face pe baza biletului de intrare la muzeu. Număr limitat de locuri. Purtarea măştii pe toată durata spectacolului şi în interiorul Muzeului MARe este obligatorie.

* De la ora 18:00, la Cafeneaua Black Habit în incinta Hotspot Workhub din Clădirea The Mark, et. 1, (Calea Griviţei, nr. 77) este vernisată expoziţia “Izolat.Împreună”, proiect F64 comun al fotografului Mihnea Ratte şi scriitoarei Ana Mănescu, ce poate fi vizionat doar în acest week-end.

* Opera Comică pentru copii prezintă Gala de Operă şi Operetă, de la ora 19:00, pe Scena Mare din curtea instituţiei.

* Circul Metropolitan Bucureşti organizează, de la ora 19:00 în Manejul Exterior din curtea instituţiei, spectacolul „Magia Circului – Poveşti cu cai”.

* Teatrul Dramaturgilor Români prezintă „Broasca ţestoasă şi alte povestiri pe note”, one man show cu Radu Gheorghe, de la ora 20:00, la Muzeul Naţional al Literaturii Române (Str. Nicolae Creţulescu, nr. 8).

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.