România atacă la Curtea de Justitie pachetul Mobilitate 1!

arhiva

România intenționează să atace la Curtea de Justiție a Uniunii Euorpene așa-numitul pachet Mobilitate 1, adoptat de eurodeputați, pe motiv că mai multe prevederi ale normelor revizuite sunt discriminatorii.

Ministerele de Externe și al Transporturilor arată, într-un comunicat, că au semnalat repetat, pe parcursul negocierilor, că unele prevederi ale pachetului afectează funcționarea pieței interne, transportul rutier în uniune, dar și obiectivele legate de schimburile climatice.

Comisia Europeană anunță că vor exista studii de impact privind aceste prevederi, dar pachetul va intra în vigoare în curând.

Comisarul pentru transporturi, Adina Vălean, spune că autoritățile române au dreptul să atace prevederile care aduc atingere obiectivelor pactului ecologic și concurenței pe piața unică.

Conform Adinei Vălean, rezerva pusă practic de Comisia Europeană, de către comisarul transporturilor, la încheierea negocierilor ar putea să nu fie în acord cu ambițiile prezentate în Green Deal și, de asemenea, cu buna funcționare a pieței unice europene.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.