Modificarile neomologate costa

19 de soferi si motociclisti au ramas fara talon noaptea trecuta in Capitala.
Politistii de la Brigada Rutiera si inpsectorii Registrului Auto au gasit mai multe deficiente tehnice si modificari neomologate.
In total s-au dat peste 5o de amenzi in valoare de 28 de mii de lei, spune Claudiu Costea de la Brigada Rutiera a Capitalei.
Au fost retrase 19 certificate de înmatriculare(10 Moto și 2 Taxi) pentru defecțiunile tehnice constatate cu sprijinul inspectorilor din cadrul Registrului Auto Român, 5 seturi de plăcute de înmatriculare, au fost dispuse 4 imobilizări ale autovehiculului (1 Moto), iar unui autovehicul care a efectuat transport persoane în regim taxi i-a fost suspendat dreptul de utilizare pentru o perioada de 6 luni prin reținerea certificatului de înmatriculare și a plăcuțelor cu numărul de înmatriculare întrucât nu deținea autorizație taxi valabilă.
Exemple
Un bărbat în vârstă de 31 ani a condus o motocicleta in zona Piața Constituției din București, iar în urma controlului efectuat de polițiștii rutieri în colaborare cu inspectorii RAR s-a constatat că oglinzile retrovizoare lipsesc, are modificări neomologate la sistemul de evacuare a noxelor, anvelope cu alte dimensiuni decât cele menționate în cartea de identitate a autovehiculului. Totodată s-a constatat că sistemul de prindere a plăcuței cu numărul de înmatriculare este modificat nefiind cel prevăzut din construcție. Persoana în cauza fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de 2320 lei, s-a dispus reținerea certificatului de înmatriculare și retragerea plăcuței cu numărul de înmatriculare.
Un tânăr în vârstă de 22 de ani a condus un autovehiculul în zona Piața Constituției având sistemul de evacuare a noxelor modificat prin adăugarea unui dispozitiv cu clapetă(prin utilizarea acestui dispozitiv se produce zgomot excesiv) și anvelope de alte dimensiuni decât cele prevăzute în cartea de identitate. Conducătorul auto a fost sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 1450 lei, iar ca măsura tehnico-administrativă s-a dispus reținerea certificatului de înmatriculare și a plăcuțelor cu numărul de înmatriculare.
Un bărbat în vârstă de 46 de ani, a efectuat transport public de persoane în regim de taxi, iar în urma controlului efectuat de polițiștii rutieri s-a constatat faptul că folosea un dispozitiv artizanal prin intermediul căruia intervenea asupra componentelor aparatului de taxat care emitea impulsuri electronice ce modifica contravaloarea curselor. Persoana în cauză a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de 4500 lei, iar dispozitivul respectiv și colantele magnetice aplicate pe caroseria autoturismului taxi au fost confiscate.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.