Bucureștenii care pleacă în vacanță în străinătate se pot testa gratuit pentru COVID-19!

Foto: Grigore Popescu/ AGERPRES FOTO

La inițiativa primarului general al Capitalei Gabriela Firea, consilierii municipali au aprobat, astăzi, un proiect de hotărâre prin care bucureștenii care își vor petrece vacanța în străinătate pot să se testeze gratuit împotriva infestării cu virusul SARS-CoV2.

Astfel, programul „Testăm pentru București” a fost modificat prin suplimentarea numărului de beneficiari cu 9000 de persoane, de la 11 la 20 de beneficiari. Este vorba, desigur, despre acei bucureșteni care vor călători în țări care cer un test SARS-COV2, efectuat cu 72 de ore înainte de întrarea pe teritoriul lor.

După aprobarea proiectului, de mâine, bucureștenii interesați se pot inscrie pentru testare la adresa de e-mail vacanta2020@pmb.ro. Ei vor fi contactați, apoi, pentru a fi programați la testare la una dintre cele 12 clinici de stat și private cu care Primăria Capitalei are contract. Se vor face programări în funcție de data plecării în străinătate, astfel încât testul să fie valabil în momentul întrării pe teritoriul statului de destinație, a explicat Edilul șef Gabriela Firea.

Primarul general al Capitalei Gabriela Firea a declarat în fața consilierilor municipali că demersul se înscrie în linia testării bucureștenilor asimptomatici.
În plus, această testare nu va aglomera clinicile și nu va împiedică testarea persoanelor aflate în definiția de caz, deoarece Municipalitatea a achiziționat cinci aparate de tip Real-Time PCR, ceea ce asigură o capacitate de testare de 1500 de teste pe zi, în afara celor necesare pentru persoanele care se înscriu în definiția de caz, a mai subliniat Gabriela Firea.

Proiectul a fost adoptat cu 31 de voturi pentru ale consilierilor PSD și ALDE. Consilierii municipali ai PNL și USR au votat împotriva testării bucureștenilor care călătoresc în scopuri turistice ori s-au abținut.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.