Festivalul de teatru în aer liber „Bucureștiul lui Caragiale” – pericol pentru Grădina Cişmigiu şi oameni

foto: Adriana Baciu

Grupul de actiune civică Cismigiu solicită primăriei Capitalei să mute festivalul de teatru „Bucureștii lui Caragiale” într-un spațiu adecvat.

Oamenii spun că Cismigiul trebuie să rămână o oază de liniste si verdeată în inima orasului, susțin semnatarii scrisorii deschise către Primarul General al Capitalei.

Valoarea istorică a celei mai emblematice grădini publice din România trebuie păstrată, spun membrii grupului de actiune civică.
Festivalul ar insemnă o poluare fonică excesivă care ar afecta atât oamenii cât si ecosistemul parcului.
De asemenea o astfel de manifestare ar duce la degradarea sau chiar distrugerea spatiului verde.
Nu în ultimul rând adunarea unui numâr mare de oameni la un loc creste riscul de infectare cu covid-19.

„În aceste condiţii, considerăm că grădinile şi parcurile existente trebuie respectate ca spaţii de linişte, pentru reconectare cu natura în condiţii de siguranţă. Puţinele parcuri din Bucureşti trebuie degrevate de presiunea unor evenimente publice de amploare, tocmai pentru a oferi cetăţenilor zone urbane de recreere şi petrecere a timpului liber, păstrând măsurile elementare de distanţare socială în concordanţă cu recomandările în vigoareȚ”.

Oamenii mai spun că initiativa de a aduce teatrul si cultura mai aproape de cetăteni îi bucură însă nu cred că asta trebuie să se întâmple „oriunde-oricum-oricând”.

Grupul de initiativă a făcut un sondaj si spune ca 95% din cei o mie de cetăteni chestionati până acum se opun organizării evenimentului în Cismigiu.

Festivalul „Bucurestii lui Caragiale” ar trebui sa aiba loc pe o scenă amenajată în aer liber pe parcursul a 10 weekend-uri in perioada 18 iulie – 20 septembrie.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.