Legea carantinării şi izolării se aplică de săptămâna viitoare

Sursa foto: INQUAM_Photos_Octav_Ganea

Premierul Ludovic Orban a solicitat responsabililor din sistemul medical, şefilor Direcţiilor de sănătate publică să pregătească bazele de date cu persoanele diagnosticate cu COVID-19 care s-au externat la cerere din spitale şi cu cele de contact.

Asta pentru a putea emite deciziile de tratare şi izolare la domiciliu odată cu intrarea în vigoare, de săptămâna viitoare, a legii privind carantinarea şi izolarea.

Orban a mai precizat că luni, va organiza o videoconferinţă şi va avea şi o întâlnire cu Colegiul Ministerului Sănătăţii, pentru a detalia toate măsurile care trebuie luate.

Premierul este de părere că pacienții cu COVID-19 ar trebui să stea în spital nu doar 48 de ore, ci măcar 5 zile, pentru a putea fi investigați medical aprofundat.

El a precizat că persoanele infectate care aleg să iasă din spital ar trebui să se izoleze de restul familiei.

Ludovic Orban: „La ora actuală avem sancţiuni, de la amenzi, până la posibilitatea de a suspenda sau de a anula autorizaţii de funcţionare, pentru persoanele juridice, care nu respectă regulile. Sigur că am avut o analiză privitoare la strategia de efectuare a controalelor, în care le-am solicitat să efectueze controale unde există informaţii că există cel mai mare risc epidemiologic”.

Tot vineir, premierul Ludovic Orban a declarat că a solicitat Poliţiei Rutiere şi Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier să intensifice controalele privind transportul public în cadrul localităţilor, intra şi interjudeţean, dar şi privind transportul asigurat pentru angajaţii unor companii.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.