Spectacole de teatru în aer liber, în București, în acest weekend

Sursa foto: TNB

În acest weekend sunt programate mai multe spectacole de teatru în aer liber, pentru majotitatea este necesar să vă achiziționați bilet, unele au acces gratuit. Însă, în oricare dintre situații, trebuie respectate regulile sanitare impuse în această perioadă.

Teatrul Național București continuă stagiunea estivală ”Nopți de vară sus pe teatru”.  TNB vă așteaptă la Amfiteatru, sala sa cochetă în aer liber de pe acoperiș, cu o comedie românească.

Sâmbătă și duminică, de la ora 21:00 este programat spectacolul ”Preșul”, piesa lui Ion Băieșu pusă în scenă de Mircea Cornișteanu, În distribuție: Marius Rizea, Emilia Popescu sau Raluca Petra, Alexandru Bindea, Alexandru Barbu, Tomi Cristin, Eduard Adam, Dragoş Ionescu, Ovidiu Cuncea, Irina Antonie, Tatiana Constantin, Monica Davidescu și Erika Băieşu.

Teatrul Evreiesc de Stat a deschis, joi, stagiunea de vară cu spectacolul ”Stand-up Lechaim!”, în regia Maiei Morgenstern.

Cea de a doua reprezentație va avea loc astăzi, de la ora 20:00, în curtea Şcolii Italiene „Aldo Moro”.

”Stand-up Lechaim!” este un concert spectacol special, oferit de: Maia Morgenstern, Mihai Ciucă, Dorina Păunescu, Mirela Nicolau şi Andrei Miercure, acompaniaţi de orchestra Teatrului Evreiesc de Stat.

Teatrul de Artă Bucureşti își prezintă spectacolele tot aici, în curtea Şcolii Italiene „Aldo Moro”. Stagiunea ”Teatru sub stele” vă propune pentru această  sâmbătă, de la ora 20.30, ”Fata din Curcubeu”, one woman show Marcela Motoc, text și regie Lia Bugnar.

Teatrul Dramaturgilor Români vă invită și în aceast weekend la spectacole în aer liber, în grădina Casei Filipescu-Cesianu, din Calea Victoriei nr. 151.

De la ora 20:00, actorul Lari Giorgescu vă propune o întâlnire inedită cu universul lui Marin Sorescu, în spectacolul-concert ”Iona”. Îl însoțesc, cu muzica live, Adrian Nour și Lucian Maxim. Proiectul este coordonat de Victor Ioan Frunză.

”Nu sunt eu” este titlul unui one woman show oferit de Maia Morgenstern, în direcția de scenă a lui  Victor Ioan Frunză. O puteți vedea pe marea actriță, în această premieră, în serile de sâmbătă și duminică, de la ora 20:00.

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Festivalul ”Bucureştii lui Caragiale” organizat de Primăria Capitalei prin ARCUB, începe pe 18 iulie,, pe scena amenajată în Parcul Cişmigiu.

Vor fi două luni de teatru în aer liber cu peste 30 de spectacole din repertoriul a 20 de teatre din Capitală.

Primul weekend al festivalului ”Bucureştii lui Caragiale” (18-19 iulie) debutează cu două spectacole premiate şi cu o producţie dedicată celor mici.

Câştigător al unui premiu UNITER, spectacolul ”Familia Tót” este programat sâmbătă, 18 iulie, de la ora 20.00. Produs de Centrul Cultural Lumina, după un text al autorului maghiar István Örkeny, în direcția de scenă a lui Victor Ioan Frunză și scenografia Adrianei Grand, spectacolul vă oferă reîntâlnirea cu actorii: George Costin, Sorin Miron, Adrian Nicolae, Nicoleta Hâncu, Alexandru Ion şi Carol Ionescu.

Duminică, 19 iulie, cei mici sunt aşteptaţi la matineul ”Capra cu trei iezi”, de la ora 10.00, povestea lui Ion Creangă, în montarea Teatrului de AnimațieŢăndărică, un spectacol în care păpuşile sunt mânuite de actorii: Ioana Chelaru Popovici/Alina Petrescu, Liliana Gavrilescu/Dora Ortelecan Dumitrescu,  Roxana Vișan, George Simian, Florin Mititelu.

De la ora 20:00 este programată o comedie în cheia clasicelor ‘film noir’ americane, ”Bullets over Lipscani”, o adaptare după ”Bullets over Broadway” a lui Woody Allen, producție a Godot Teatru, cu: Dan Rădulescu, Smaranda Caragea, Cătălin Babliuc, în regia lui Eugen Gyemant.

Accesul la spectacole este gratuit și se face pe bază de rezervare online pe www.arcub.ro și www.entertix.ro.

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Unteatru sărbătorește primul său deceniu de activitate, alături de întreaga sa comunitate, timp de zece zile, în Parcul Herăstrău, la Roaba de Cultură.

Organizat pentru prima dată exclusiv în aer liber, festivalul Zilele Unteatru va aduce în fața  publicului,  în perioada 17-26 iulie, o selecție a celor mai bune spectacole ale stagiunii curente, producții invitate din țară, evenimente pentru cei mici și povești puse pentru prima dată în scenă. Accesul la toate evenimentele incluse în program va fi gratuit, în baza rezervărilor online, dar spectatorii pot susține continuitatea proiectului independent prin intermediul donațiilor.

În deschidere, în această seară, de la ora 21:00, este proiectată premiera ”Singurătatea pietrelor”. Spectacolul regizat de Norbert Boda este primul produs #unteatruCinematic dezvoltat în studio pentru a fi prezentat pe marele ecran. În distribuție: Alex Popa, Florina Gleznea, Bogdan Nechifor.

”Vindecare unconcert Alex Ștefănescu” este titlul evenimentului de sâmbătă, de la ora 19:00, noi povești aduse de cunoscutul actor și chitara sa.

Seara va continua cu ”Alcesta” de Euripide, spectacol cu: Florina Gleznea, Lari Giorgescu, Ștefana Ionescu-Darzeu, Ionuț Grama, regia: Kovács Zsuzsánna. Reprezentația începe la ora 21:00.

Duminică de la ora 10:00, cei mici sunt așteptați la spectacolul ”Carina pe drumul spre casă”, text și regie: Oana Răsuceanu, cu: Adina Lucaciu, Irina Velcescu, Andrei Barbu. Un spectacol produs de Asociația Culturală pentru Educație prin Artă.

Concertul Maria Răducanu & Maxim Belciug, începe la ora 19:00, iar la 21:00, Unteatru prezintă ”Pelicanul” de August Strindberg, regia: Florin Liță, spectacol cu: Florina Gleznea, Cezar Antal, Sandra Ducuță, Alex Popa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.