Zeci de hectare de teren din zona Ghencea se întorc la Ministerul Apărării!

arhiva

Zeci de hectare de teren din zona Ghencea se întorc la Ministerul Apărării. În zonă urma să se dezvolte un proiect imobiliar care nu s-a realizat.

Guvernul a decis să treacă din administrarea Consiliului Local al Primăriei Sectorului 5 în cea a Ministerului Apărării Naționale o suprafață de 87 de hectare de teren amplasat în zona Ghencea.

Potrivit șefului Cancelariei premierului, Ionel Dancă, proiectul de hotărâre de revocare a dreptului de administrare de către Consiliul Local al Sectorului 5 a fost aprobat prin Hotărâre de Guvern.

Dancă mai spune că proiectul imobiliar a fost aprobat tot prin Hotărâre de Guvern în 2015, vreme la care autoritățile locale se angajau să dezvolte un proiect imobiliar cu condiția ca jumătate dintre locuințe să revină angajaților din structurile de apărare.

De atunci și până acum proiectul nu a avansat, a fost realizat un singur studiu de fezabilitate, pentru aproximativ 24 de locuințe destinate angajaților Primăriei Sectorului 5.

Obiectivele Hotărârii de Guvern din 2015 nu au fost respectate executivul a decis să reconstituie dreptul MApN de proprietate asupra suprafeței de teren respective.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.