„Soția bancherului” – o carte despre slăbiciunea celor puternici și puterea celor vulnerabili!

Sursa foto: Cristina Toma

O carte pe care nu ar trebui să o lăsați necitită în aceată vară, mai ales dacă vă plac enigmele, iar aroma istoriilor polițiste vă pune pe jar, este „Soția bancherului”, scrisă de Cristina Alger și apărută în traducere românească la editura Nemira.

Sunt convinsă că, atunci când erați mici și vi se citeau povești cu fete frumoase și prinți, care după o mulțime pe peripeții ajungeau să trăiască fericiti până la adânci bătrâneți în palate cu totul și cu totul de aur. Desigur, de obicei palatul era al prințului.

Ei bine, deși romanul Cristinei Alger nu este o poveste pentru copii, ne răstoarnă acest stereotip întipărit în mintea noastră din copilărie pentru că acolo, abia după ce părea că basmul s-a încheiat sau urmează să se încheie cu o nuntă grandioasă, abia din acel moment, începe să devină palpitant.

Povestea nu se desfășoară într-un decor de basm, ci în lumea finanțelor care ce pare a fi devenit mai periculoasă ca niciodată. Dar și viețile private ale celor mai puternici oameni din sistemul bancar, niciodată mai fascinante. Mai toți par a dansa pe muchie de cuțit!

Totul începe într-o dimineață de noiembrie, când  un avion privat, aflat în drum spre Geneva, dispare de pe radar, iar rămășițele lui sunt găsite undeva în Alpi.

Sursa foto: Andra Radu

La bord se afla Matthew Werner, bancher la Swiss United. Văduva lui, tânăra Annabel, rămâne cu un laptop codat și cu o listă de clienți dubioși, dar, mai ales, cu multe întrebări fără răspuns și cu convingerea că moartea soțului ei nu a fost un accident. Dar dacă nu a fost un accident, ce a fost atunci?

Nu prea departe de ea, Marina Tourneau, jurnalistă de scandal, este mai aproape ca niciodată de basmul viselor ei: ea s-a logodit cu Grant Ellis, moștenitorul unei familii extrem de bogate, așa că nu vrea să mai scrie despre viețile luxoase ale elitei New Yorkului, ci să facă parte din ea. În scurt timp va fi doamna Grant și își va însoți soțul în călătorii luxoase de afaceri, iar socrul ei va intra în politică, candidând pentru o functie importantă.

Dar, înainte, de toate, șeful ei dorește ca ea să mai facă un singur lucru pentru revista unde lucra. Să vadă ce este, de fapt, cu acest accident de avion.

Marina  crede că va termina repede dar lucrurile nu sunt așa simple cum par, iar acțiunea o prinde. Așa că vrea să mai cerceteze o singură pistă: a descoperit la Swiss United informații care îi privesc pe unii dintre cei mai importanți oameni din lumea financiară.

Știrea aceasta ar putea să-i aducă lui Annabel răspunsurile mult așteptate, dar Marina nu e hotărâtă dacă să o publice. Vor ajunge cele două femei să colaboreze? Sau fiecare va încerca să îi ascundă celeilalte ceva? Iar până la urmă ce detaliu important care răstoarnă varianta oficială vor găsi ele?

Pentru a afla răspunsurile trebuie ca mai întâi să citiți cartea pe care nu o veți lăsa din mână până când nu veți întoarce și ultima pagină. După ce veți face și asta, veți spune că ceea ce scrie în romanul Cristinei Alger precis s-a întâmplat undeva.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.